Gå til innhold
Arkivverket

[#74660] Foringskatten 1558


Gjest Kent Williamsson
 Del

Recommended Posts

Gjest Kent Williamsson

Jag har sett nedan uppgifter och undrar vilket av dessa som har det högsta värdet 'ein bukk' eller 'eit får' eller hade de i stort likadant värde i skatten ?1558 Foringskatten: Mats i Dalen betalar 'ein bukk' Oluff i Dalen betalar 'eit får'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kent Williamsson

Tack för ditt svar. Det som stod i en artikeln var så här 'Mats i Dalen svara ein bukk i foringskat, men Oluf i Dalen svara eit får'.Foringsskatten betalades väl med olika mycket beroende på om det var en full- eller halvgård åtmindstone senare då man betalade antingen en 1/2 dr. eller 1 ort. Kanske det vid den här tiden inte var det som avgjorde vad man fick betala med?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Asgaut Steinnes: Gamel skatteskipnad i Noreg, bind I-II, gir kanskje mer eksakt svar. Samt, naturligvis, Andreas Holmsen: Gård, skatt og matrikkel (ca 1979).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.