Gå til innhold
Arkivverket

[#74695] Til N.Y. i 1910, sjømann, søker hyre. har Sjøfartsbok.


Gjest erling t. endresen
 Del

Recommended Posts

Gjest erling t. endresen

Hei, Ann-Mary. Ja, det kan så absolutt være han som døde så sent som 1976! Lar det seg gjøre å finne ut om han var gift, eller hadde barn, i USA, tro?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest erling t. endresen

1900-telling for 0903 Arendal, Tyholmen 252 Anton Thomsen m b hf g Skibsfører 1849 Laurvig Marie Thomsen k b hm g Hustru 1853 Ludvig Thomsen m b s ug Søn 1886 Flekkefjord Her er han hos sine adoptivforeldre i 1900: Moren heter Marie.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Helge Seglsten

Kan dette være din mann som søker om statsborgerskapet sitt i 1915, via Eastern district Court of New York? Family name: Thompsen, first name: Ludvig K, year: 1915, Petition volume: 58, Petition number: 14123Kilden: LenkeI så fall får du lett tak i kopier av originaldokumentene her: https://eservices.archives.gov/orderonline/start.sweEllers ville jeg prøvd å se etter ham i folketellingene (1920 og 1930) i New York/Queens (gå til www.ancestry.com, de har et 14 dagers gratis prøvetilbud gående). Er han ikke gift i dem, ble han det neppe. Jeg finner ham ikke i oversikten over New York-giftemål fram til 1936 hos www.germangenealogygroup.com, men det behøver ikke bety så mye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kurt Østbye

Tror det kan være Ludvig vi har her i census for 19301930 United States Federal CensusName: Lurig ThompsonHome in 1930: Brooklyn, Kings, New YorkAge: 43 Estimated birth year: abt 1887 Birthplace: Norway Relation to Head of House: HeadSpouse's name: GundaOccupation: Superintendent, Apartment buildingRent/home value: RentedAge at first marriage: 33 yearsParents' birthplace: NorwayHousehold Members: Name Age Lurig Thompson 43 Gunda Thompson 32 (wife, født i Norge) Raymond Thompson 3 (sønn, født i New York)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kurt Østbye

Og dette er kansje Gunda i census for 1920. Hun er innlagt på 'The Good Shepard' (sykehus ?) i Massachusetts.1920 United States Federal CensusName: Gertrude Roltson [Gunda Rolfson]Home in 1920: Springfield Ward 8, Hampden, MassachusettsAge: 21 years Estimated birth year: abt 1899 Birthplace: NorwayRelation to Head of House: Inmate Father's Birth Place: Norway Mother's Birth Place: Norway Marital Status: Single Race: White Sex: FemaleYear of Immigration: 1916

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest erling t. endresen
LenkeHer er en Gunda Rolfsen f. 1897 som reiser til N.Y. i 1916, men så var det da å legitimere at hun er Ludvigs fremtidige kone...Spennende.... takk for innspill!Kurt: Er det mulig å søke på Gunda Thompson i innlegg 8 og se om hun immigrerte i 1916?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest erling t. endresen

Ja, så sannelig er hun innvandret i 1916, og det er vel den Gunda Rolfsen som er foreslått. Takk.Tro om Gundas død kan finnes? Tro om de fikk flere barn? Men tellingene går vel ikke lengre. Dette var uansett noe mer kunnskaper om et rimelig nært familiemedlem til en bekjent.Takk alle hjelpere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest erling t. endresen

Hei igjen.Jeg har pratet med en yngre nær slektning av Gunda Rolfsen som oppgir andre navn på hennes ektemann og barn.Er det noen 'Amerika-eksperter' der ute som vet om og eventuelt hvordan det kan være mulig å finne ekteskapet til Ludvig Kristoffer Thomsen og Gunda rundt 1926 i New York?Eventuelt opplysninger ved sønnen Raymonds fødsel/ dåp rundt 1927 (jfr Raymond, 3 år i 1930, lenkene 13 og 14)?Eventuelt går det an å kjøpe opplysninger knyttet til Ludvig Thomsens død i desember 1976 (jfr lenke 4)? Her stemmer jo både navn og fødselsdato.Jeg har en oppfatning av at dette må være de rette folka jeg søker etter, men skulle hatt sikrere fakta, særlig siden Gundas slektning gir opplysninger om Gundas familie som ikke stemmer med de som fremkommer her. Og det er jo verdt å lytte til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.