Gå til innhold
Arkivverket

[#74790] Oldernes


Gjest Inge M Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Inge M Johansen

Noen som vet om det er et sted/gård i Tana som heter Oldernes? Finner bare Oldernes i Kvalsund på kartet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

I panteregisteret og grunnboken for Alta står det Kåfjord, Øvre Elvebukten for gnr. 15/2 i Alta. Statens grunn for gnr. 15/1, og Kåfjord, Myrsletten for gnr. 15/5.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Villy Ovesen

Det mest kjente stedet i Tana med navn Oldernes ligger på vestsiden av Tanaelva ca 10 km sør for Tana bru. Det ser imidlertid ikke ut som det er dette stedet som er nevnt FT-1900. I folketellingene er gårdene stort sett listet geografisk og i nevnte folketelling er gårdene Oldernes og Pedersjord listet mellom Bofca (Boftsa) og Golgakjok (Golggotjohka). Disse gårdene må da ha ligget på vestsiden av Tanaelva ca 2 km sør for Boftsa, på neset som stikker ut mot Norskholmen (en liten holme som ligger midt i Tanaelva). Dette stemmer også bra med gårdsnummer 15 som skal være nettopp i dette området.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Villy Ovesen

Ville bare nevne at det er en større artikkel i avisa 'Finnmarken' i dag (9/1) med tittel 'Norskholmen - et sentrum i det gamle Tana'. Der er Karl Rasmussen og Jens Johnsen (som er listet på gården Oldernes ved FT-1900) nevnt som handelsmenn på Norskholmen.Begge disse to er listet på Norskholmen ved FT-1885: [url="http://www.rhd.uit.no/folketellinger/ftliste1885.aspx?knr=2025&kenr=005&bnr=0029&lnr=>Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.