Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kari Larsen

[#74834] Konfirmasjon i Vestre Aker – Ole Larsen (1839-1905) - noen spørsmål

Recommended Posts

Gjest Kari Larsen

Ole Larsen (1839-1905) ble født i Bærum og bodde i Nydalen i 1865. Der ble han også konfirmert (Vestre Aker), med foreldre hammersmed Lars Torgersen og (Anne) Dorthea Pedersdtr (linje 10): [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=5782&idx_id=5782&uid=ny&idx_side=-9>LenkeHva betyr teksten ”Lange 22/3-53” på høyre side?Nåværende Vestre Aker kirke ble visstnok innviet 12 des. 1855: Lenke Så i hvilken kirke ble denne konfirmasjonen foretatt?Det virker som om foreldrene ikke har flyttet til Nydalen, men fortsatt bor i Fossum, og faren var vel hammersmed på Fossum Jernverk. Var det vanlig at man ble konfirmert i nærheten av arbeidsstedet, selv om foreldrene ikke bodde der? Faren Lars Thorgersen døde her Fossum i 1864, linje 25:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest erling t. endresen

Ser ut som Bærum hørte til Asker da Ole var født. Ser videre ut til at Alexander Lange var sogneprest i Asker når Ole blir konfirmert. Antar at det er Alexander Lange som har skrevet en dåpsattest for Ole i forbindelse med at han skal konfirmeres i Vestre Aker...http://www.snl.no/Alexander_Lange

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Jeg vet ikke hvorfor DA har skrevet Vestre Aker på denne kirkeboka. For som du påpeker så fantes det ingen Vestre Aker i 1853. Om du ser på pegynnelsen av denne kirkeboka så står det faktisk at det er kirkebok for Ager sogn.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kari Larsen

Takk for alle innspill, både til Erling (2-3) og til Berit (4). Det Berit skriver betyr vel at Ager var den kirken som ble til Gamle Ager da den nye Vestre Ager ble innviet i 1855?Fortsatt lurer jeg litt på om det var sannsynlig at foreldrene flyttet til samme sted som Ole ble konfirmert. Jeg har ikke funnet noen flyttemeldinger, men det var visst en del rot i disse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.