Gå til innhold
Arkivverket

[#74940] Hjelp til tyding, trolovede i Skien 1730


Gjest Anita Holck
 Del

Recommended Posts

Gjest Anita Holck

Sersjant Anders Jørgensen Brun og Ellen Fredrichsdatter gifter seg i Skien 16/3-1730, men jeg klarer ikke å tyde hva han kalles når de forlover seg i Skien 1/1-1730, oppslag 8:LenkeSchersiant Anders .... Brun - det står i hvert fall ikke Jørgensen. Står det ?houers eller ?houces. Eller er første bokstav en stor H?Anita

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Else B. Rustad

Nei, det står ikke Jørgensen noen av stedene! Men så heter bruden heller ikke Fredrichsdatter, men Hendrichsdatter....Ved trolovelsen er navnene 'Anderss Thomess. Brun' og 'Ellen Hendrichsdatter', og ved vielsen 16. mars er han bare kalt 'Anders Brun' og hun 'Ellen Hendrichsdatter'.Mvh Else B.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anita Holck

Takk for svar.Han kalles Anders Jørgensen Brun ved datteren Anne Margretes dåp 5/11-1730, oppslag 102, Skien.Ja, jeg lurte på Thomess. ved trolovelsen 1 januar, men på oppslag 10 øverst står en Ole Torchilsen og den T`n er jo helt tydelig annerledes.Det samme med med Hendrichsdatter 16/3, oppslag 34 - på venstre side står Hieronimus - og den H`n er da ikke samme bokstav.Kanskje det er flere forskjellige prester som har skrevet i kirkeboken?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.