Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kjell Lauritzen

[#75012] Prestens nyttårskommentarer 1722. Litt tydehjelp.

Recommended Posts

Gjest Kjell Lauritzen

(H. side, 1. spalte) Har noen lyst til å fylle ut her:Waaler og Svindals kirker som hidindtil har været vor allernaadigste Konge og Herre, Kong Frederich dend fierde, self.......,...... af Hans Majestets ......., med alle sine Indkomster og pertinencer til Mons. Jens Wernskiold paa Borregaard, og til ...... ..... Jens Wernskiold ..... .....Indkomster og reverenser i dette nyaar. Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=7522&idx_id=7522&uid=ny&idx_side=-34>Lenke Permanent bildelenke:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Stig Nyberg

Kanskje slik:Waaler og Svindals kirker som hidindtil har været vor allernaadigste Konge og Herre, Kong Frederich dend fierde, self tilhørende, er nu af Hans Majestetz: bortsolt, med alle sine Indkomster og pertinencer til Mons. Jens Wernskiold paa Borregaard, og tilræder bemelte Jens Wernskiold bemelte Kirchers Indkomster og reveneurer i dette nyaar.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell Lauritzen

Takk, Stig. Fremmedordboka forklarer: reveny = innkomst, inntekt, og pertinens = tilbehør.Kjell.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.