Gå til innhold
Arkivverket

[#75014] Skolemannen Hans Siewers


Gjest Ola Ljødal
 Del

Recommended Posts

Gjest Bodil Brøgger

Du finner ham svært grundig omtalt iBRØGGER, A. W: Slekten Brøgger. Med oplysninger om familiene Bader Bjerring. Breda Lem Lie. Siewers Ursin. Oslo 1931.Har ikke boken for hånden, men du finner mye om hans virke som godt likt skolemann. Og om familien og hans slekt bakover, til Langesund (?) og til fru Inger til Austrått via Huitfeldt.Hans Siewers var morfar til A. W. Brøgger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ola Ljødal

Tusen takk - dette holder fint! Forfatteren Severin Lieblein må ha satt Hans Siewers høyt som lærer, ettersom han har dedikert en av sine bøker til ham.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bodil Brøgger

Ja. Fra gamle elever ble det samlet sammen midler slik at en ærespris kunne utdeles i hans navn. Prisen ble delt ut i ganske mange år, men så tok vel inflasjonen kapitalen. Etter hukommelsen fra Brøggerboken. Godt med gode lærere.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.