Gå til innhold
Arkivverket

[#75039] Innflytninger/utflytninger tidlig på 1900-tallet


Gjest Jonas Hove
 Del

Recommended Posts

Gjest Jonas Hove

Hvor finner man dette? Det ser ut til at dette ble ført svært sporadisk og mangelfullt i kirkebøkene på denne tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Fra 1900 skulle lensmenn/politi føre protokoll over inn- og utflytting. Det var av hensyn til fattigrettigheter dette registreres, og det er ikke alle slike protokoller som er like omfattende, men fram til folkeregistrene overtok (seinest i 1943), er dette mange steder beste kilde til flyttinger.Slike flytteprotokoller vil normalt være å finne i lensmannsarkivene, i statsarkivene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jonas Hove

Om det ikkje er råd å besøkja statsarkivet, kan ein senda eit brev, ein e-post, ringja eller senda faks. Sjå under Adresser og opningstider for kontaktdetaljane.Ein må nytta fullt namn når ein vender seg til statsarkivet. For å sikra ein rask sakshandsaming, er det alltid ein føremon om ein legg ved postadresse og gjerne eit telefonnummer.http://www.arkivverket.no/bergen/om/praktisk.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Bergen fikk folkeregister allerede i 1912. Til grunn for opplysningene ved opprettelsen er folketellingen 1912 for Bergen, og der er det blant annet spurt om innflyttingsdato.Statsarkivet i Bergen har database over informasjonen i folketellingen 1912, og kan derfor enkelt gjøre oppslag og ta utskrifter fra denne tellingen.Det er derfor ikke nødvendig å oppsøke lesesalen for å få opplysninger. Man kan skrive, ringe, sende epost eller legge ut spørsmål i Digitalarkivets Arkivforum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.