Gå til innhold
Arkivverket

[#75072] Folketelling i 1910?


Gjest Sissel H Jensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Gunnar Sigdestad

Eit år i våre dagar er jo nesten ingen ting, Sissel. Ein kan jo lure på om det verdt å rydde bort julepyntet, det er jo snart jul igjen...:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...
Gjest Sissel H Jensen

Jo takk... det er sant.... fikk en liten latter.. Men hvorfor skal det være på dato? Herregud, er det 4 mennesker over 100 år som lever idag kunne vi jo heller spurt de om det var greit å legge det ut istedet for at tusenvis av forskere må vente .... Byrokrati på sitt beste mener nå jeg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ivar S. Ertesvåg

Sissel (5): Ånei du - det er nok meir alvorleg enn som så: Det er spørsmål om staten skal halde avtalar eller ikkje. - altså om ein er til å lite på for framtida også.I dette forumet er Kristian Vs Norske Lov frå 1687 aktuelt lesestoff i mange saker som gjeld 1700-talet og tidleg 1800-tal. http://www.hf.uio.no/PNH/chr5web/chr5register.htmlMen det er framleis nokre få (i alt 6) artiklar som gjeld i 2010. To av dei gjeld nettopp det å halde avtalar ein har inngått, frå 5.bok 1.kapittel:1 Art. En hver er pligtig at efterkomme hvis hand med Mund, Haand og Segl lovet og indgaaet haver.2 Art. Alle Contracter som frivilligen giøris af dennem, der ere Myndige, og komne til deris Lavalder, være sig Kiøb, Sal, Gave, Mageskifte, Pant, Laan, Leje, Forpligter, Forløfter og andet ved hvad Navn det nævnis kand, som ikke er imod Loven, eller Ærbarhed, skulle holdis i alle deris Ord og Puncter, saasom de indgangne ere. Opplysningane i FT1910 vart gjevne med lovnad om 100 års klausul. Det er ein avtale, og avtalar skal ein halde - 'i alle deris Ord og Puncter'.Dei utålmodige kan sikkert korte inn ventetida med å studere skiftematerialet og tinglysingmaterialet som kom på internett i fjor.... ;-)Elles kan vi sikkert ha ei tippekonkuranse om når filtenaren med 1910-teljinga går i kne pga overbelastning natta til 1.desember. Eg tippar kl. 00:07:12 :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.