Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Bente Borgen

[#75355] Ole Martin Magnesen på Nordåstræet, Fana

Recommended Posts

Gjest Bente Borgen

Ole Martin ble født 24. mars 1852 på Minde gård i Fana. Foreldrene var Magne Gudmundsen og Brita Olsdatter som endte opp som selveiere av Nordåstræet. Ole Martin giftet seg med Nikoline Berntine Bessesdatter fra Bergen og i 1894 fikk han skjøte på Nordåstræet av sin mor. Ole Martin blir innført som skipper, skipsfører i tillegg til gårdbruker, og jeg lurer på om noen vet noe om hvordan jeg kan finne ut mer om det? F.eks. på hvilke båter han var? Alt er av interesse.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Bente Borgen

Ingen som vet noe om skipsfører/skipper Ole M. Nordås?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Oddvar Søreide

Om det er informasjon om Ole sitt sjømannsliv du er på jakt etter, så forligger det nok trulig sjømannsruller etc. disse vil jeg tro ligger på Statsarkivet i Bergen.Han familie kjenner du vel kanskje til gjennom Fana bygdebok. Der Ole hadde 4 barn. LenkeVidere at Magnus overtok bruket etter faren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.