Gå til innhold
Arkivverket

[#75356] Folketellingen 1801 Bergen. Retting


Gjest Tormod Wasbø
 Del

Recommended Posts

Gjest Tormod Wasbø

FT 1801 Bergen Jacob Tuhrmann huusbonde leyer skriverkarl 33 begge i 1 Ægteskab senere kjøpmann, 10.11 1808, skal være omkommet på sjøen. Martha Susanne Irgens hans kone 35 18.01 1813 Korskirken. Her foreligger en feilskrift i databasen. Det skal være Fuhrman. Cfr døde i Bergen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette Skogseth Clausen

Tusen takk for meldingen din!Vi setter stor pris på om du legger den inn i korrektursystemet vårt. Hvis du klikker på Vis korrekturblyantane i knapperaden over dataene, kan du klikke på blyanten som har kommet på plass ved etternavnet Tuhrmann. Du vil nå få et skjema hvor du kan komme med ditt forslag og legge inn evt. kommentarer. Husk navn og e-postadresse. Klikk så på Legg på plass-knappen.Korrektursystemet gjør at andre kan se at det har kommet inn forslag til endring, samtidig som vår server tar vare på disse feilmeldingene i egne filer og disse henter vi fram når det er på tide med en gjennomgang av dataene.Nå må det sies at 1801-tellingen ble lagt ut i oppdatert og korrekturlest utgave i februar i fjor, så det vil nok gå en stund før den tellingen blir gjennomgått for feil en gang til.Merk også at all dataregistrering foregår kildetro. Det betyr at hvis det står Tuhrmann i den originale tellingen, så blir det også Tuhrmann i det tastede materialet, selvom en vet vha andre kilder at dette må være feil.Digitalarkivet har ikke tilgang til originalt kildemateriale og kan ikke kontrollere hva som egentlig står i tellingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.