Gå til innhold
Arkivverket

[#75439] Traktorforhandler i Trondhjem anno ca 1920-1930 ?


Gjest Mari-Ann Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Mari-Ann Johansen

Noen som har oversikt her? Fantes det noen på den tiden som kunne het Bjørnsrud eller som var fra Gjøvik distriktet som var forhandler av traktorer da?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hallvard Bragstad

Det er ikke firmaet Edvard Bjørnerud du tenker på?De hadde hovedkontor på Ringsaker, og produserte og forhandlet landbruksmaskiner, leverte traktorer og hadde forhandlere i Trøndelag til en gang på 1980-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Reidar Oddløkken

Avisannonse fra 1955, og er vel samme firmaet som omtales i 3, men hovedkontoret kunne vel godt ligge i Ringsaker, enten Moelv eller Ringsaker.

bilete8407.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trond Gellein Løkken

Edvard Bjørnerud startert produksjon av treskeverki 1908, bygde fabrikk i Moelv og ble storleverandør av treskeverk, halmvifter, potet -opptakere, hakkelsmaskiner og sagutstyr.Kilde: LenkeMvhTrond

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest Tom Bjørnrud

Edvard Bjørnrud var min tippeoldefar Ludvig(1861-1904) sin bror. Edvard døde i 1936. Noen som kjenner historien til denne familien? Jeg vet at deres Far het Embret(1834-1919) og deres mor het Kristine Mangerud(1834-ca. 1900).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jon Gunnar Arntzen

Ved folketellingen i 1900 bodde Edvard Bjørnrud (f. 1866 i 'Romdal'(sic), Hedmark) i Kristiania, nærmere bestemt i Bjerregaards gate 15, og var ansatt som mekaniker i landbruksmaskinfirmaet S. H. Lundh. Han var gift med Anna (f. 1869 i 'Rode'(sic), Smålenene) og hadde sønnen Erling (f. 1899). Sverrer Hakon Harald Olaf Lundh (1830-1921) grunnla det første moderne landbruksmaskinfirmaet i Norge i 1868; firmaet holdt fra 1874 til i egen gård med adresse Jernbanetorget 4. Jeg har mistanke om at det var Bjørnrud som kjøpte firmaet da grunnleggeren trakk seg tilbake omkring 1915, mye over 80 år gammel. Det var i hvert fall på denne adressen firmaet Edv. Bjørnruds maskinfabrikk i alle år hadde sitt oslokontor, som vel også var hovedkontoret (mens det var fabrikken som lå i Ringsaker).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.