Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ole Arild Vesthagen

[#75526] God nyhet til Hadelandsforskere: Randi Bjørkviks familierekontruksjoner på DVD

Recommended Posts

Gjest Ole Arild Vesthagen

De som forsker slekt fra Hadeland kjenner vel til at det ikke finnes noen bygdebøker med slektshistorie, bare generell bygdehistorie. På Hadeland Folkemuseum oppbevares Randi Bjørkviks arkiver som var forarbeidene til bygdebøker som aldri ble utgitt. Nå er deler av dette materialet tilgjengelig på DVD.Les mer på http://www.randsfjordmuseene.no/ Klikk på 'Nyheter'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Svein Arnolf Bjørndal

Takk for tipset!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Are S. Gustavsen

Jeg ser at dette er materiale fra perioden 1700-1880. Er det noen som samler tilsvarende materiale for en tidligere periode i dette området?Mvh Are

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Sten Høyendahl

Jeg har flere ganger besøkt Hadelands Folkemuseum, og har erfart at svært mye av Randi Bjørkviks materiale dreier seg om tiden før 1700. Faktisk har hun ført opp kildehenvisninger (delvis med vurderinger) for hver enkelt gård i Jevnaker og Gran før 1700. Og Randi Bjørkvik var så visst ikke hvem som helst når det gjaldt å vurdere dette materialet. Om noe bør legges ut på nettet, er det dette!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjell H Myhre

Det forefinnes ingen intensjoner om å tilgjengeliggjøre denne delen av det aktuelle ”bygdebokarkivet” på nett, nei !Den del av arkivet det refereres til her, omfatter tidl. bygdebokforfatter Randi Bjørkviks familierekonstruksjoner ført i pennen av forfatteren selv, (håndskriftsnotater) og er således en sekundærkilde. Bjørkvik som var engasjert i arbeidet med Hadelands bruks- og slektshistorie perioden 1955-85, fant aldri anledning til å ferdigstille prosjektet. Etter at Bjørkvik avsluttet sitt engasjement, har bydebokarkivet vært oppbevart ved Hadeland Folkemuseum. Imidlertid var det nå avdøde Bjørkviks ønske at Folkemuseet skulle kunne ta betalt for bruk av materiale fra hennes arkiv. Derfor vil de håndskrevne familierekonstruksjonene forbli en salgsvare; p.t. altså prissatt til kr. 450 pr. dvd.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.