Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Torodd Kinn

[#75542] Ministerialbok med dåp i Kinn prestegjeld etter 1885?

Recommended Posts

Gjest Torodd Kinn

Ministerialbok A6 for Kinn PRESTEGJELD i Sogn og Fjordane har dåp fram til 1885. Etter dette finst det ikkje skanna ministerialbøker med dåp i Kinn SOKN.Det som derimot finst skanna, er KLOKKARboka A2 for Kinn SOKN 1882-96, der det er dåp 1882-98.PROBLEMET er at klokkarboka er frykteleg mangelfull - det er berre ein liten del av dei døypte som er med. Dette er lett å konstatere om ein samanliknar med konfirmasjonane 15 år seinare: Ein masse konfirmantar er ikkje å finne døypte. Eksempelvis gjeld det alle dei tre av besteforeldra mine som er fødde i Kinn -- i 1889, -96 og -97.Ministerialboka er derimot fullstendig, noko eg fekk stadfesta på 1990-talet av soknepresten i Kinn, som då framleis sat med boka.Er ministerialboka med dåp frå denne perioden avlevert no?I så fall har eg ei bøn: Kan vi få boka skanna og lagt ut?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Vi har fått avlevert kirkebøker fra Florø og Kinn sokn opp til rundt 1915. Materialet kan vi legge ut når vi har fått på plass nummereringen av de gjenstående bøkene.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Torodd Kinn

Takk for svar! Eg får smørje meg med tolmod litt til :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.