Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kjetil R. Arntzen

[#75568] Båtforlis og forliset i Helligvær 1866/67

Recommended Posts

Gjest Kjetil R. Arntzen

I 1866/67 forliser båten Tvende Brødre utenfor Helligvær. Båten var eid av Anders Arntzen på Sørvågen, og var på 15cc. Noen som kjenner til informasjon om forliset. Ble hele mannskapet berget. Ble skipet bergetI et brev datert 'jekta' Malstrømmen 2.juli 1862 fra Anders og hans sønn født 1845 om mye motvind og stygt vær på tur til Bergen. Mener han omkom under et forlis med denne båten i Bergen eller på tur hjem. Han heter Johan Ernst Arntzen f.23.10.1845. Noen som har informasjon om dette

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kjetil Rørtveit Arntzen

Nei - jeg fant ingen av båtene på listen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Asbjørn Lind

'Lensmannslistene', fra Bodø Tollsted datert 31 Desember 1869(befinner seg ved Nordlandsarkivet i Bodø): 'Jagt '2de Brødre', 15 commerslest av Sørvåg, eier og skipper A. Arentsen, Fartøiet forliste totalt paa Andøen forrige Vinter'. Fartøyet er angitt å være bygd i Hardanger og er 4 år gammelt. Det har tidligere blitt benevnt som 'Tvende Brødre'. Lensmannslisten for 1870: 'Fartøiet (2de Brødre)Som Høsten 1868 forliste paa Andøen er iaar bragt i Sødyktig Stand'. Fartøyet figurerer videre i listen til 1878 da lensmannslistene opphørte. Det kan nevnes at A. Arntsen i 1871 i tillegg hadde anskaffet seg Jakt 'Lykkens Prøve' 28 CL, bygd i Hardanger 9 år gammel. Også denne eide han fortsatt i 1878. I enkelte år er også en P. Arntsen oppført som hovedreder eller som Skipper. Også en N. Arntsen er nevnt som Skipper. Det kan derfor bety at det har vært et familieforetagende etter at Lykkens Prøve ble innkjøpt i 1871.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.