Gå til innhold
Arkivverket

[#75715] Hvem var Johan Henning, Fredrikstad i 1720-årene?


Gjest Oddbjørn Johannessen
 Del

Recommended Posts

Gjest Oddbjørn Johannessen

I min leting etter etterkommere av valloneren Steen (Etienne) Henning har jeg støtt på en Johan Henning som gifter seg i Østre Fredrikstad i februar 1724 med Berthe Charlotte Storm. Paret får i hvert fall to barn døpt i Fredrikstad: 1. Peter Gustav (døpt 6/2 1725). 2. Charlotta Augusta (døpt 10/5 1726). Blant fadderne er det flere militære rangspersoner/offiserer.Jeg har så langt ikke greid å finne noen link mellom denne Johan Henning og Steen Henning (Lenke). Og det er jo heller ikke sikkert at det er noen forbindelse - eller kanskje kan man tenke seg at Johan Henning tilhører en parallell familiegrein (f. eks. etterkommer etter Steen Hennings bror Johan)?De to barnas navn kan uansett tyde på en svensk tilknytning (men den kan jo i så fall også være på moras side).Men - altså: Er det noen her i forumet som vet noe mer om Johan Henning i Fredrikstad?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn Johannessen

Her er det en presentasjon av en Storm-slekt, hvor navnene Charlotte, Gustav og Augusta forekommer - og der i hvert fall 3. og 4. generasjon ser ut til å ha hatt en tilknytning til Fredrikstad: http://www.pinaas.no/slekt/storm.htm#mariaOm det her kan være noen forbindelse til Berthe Charlotte Storm, er jo uvisst - men vel heller ikke utenkelig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn Johannessen

Lenken i (3) går jo til den (antakelig) mest kjente Storm-slekta i Norge (etter hvert bl.a. med forbindelser til slektene Borse og Wedel-Jarlsberg). Og den er vel såpass godt utredet at det er tvilsomt om det er plass til Berthe Charlotte der.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddbjørn Johannessen

Presentasjonen av Johan Hennings navn er identisk i alle de tre kirkebokinnførslene. Dermed må vi vel tro at han hette det, og ikke f. eks. Johan Henningsen.På den svenske 'Smedskivan' (nr. 6, 2009) er det for så vidt en Johan Henning som muligens kunne ha passet, selv om han er i yngste laget til å gifte seg i 1724. Han er registrert født ved Strömsbergs bruk i Uppland 19/9 1705, og er sønn til Johan Persson Henning, som igjen er sønn til räckarmästare Pierre Henning (brorsønn til Steen (Etienne) Henning). Det finnes ingen opplysninger på 'Smedskivan' om hvor denne Johan Henning ble av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunn Huglen

Her er vielsen fra denne kilden: LenkeSkulle vært artig om noen fant slektssammenheng til Steen Henning, men det er vel ikke så lett med kilder fra denne tiden.Mvh. Gunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.