Gå til innhold
Arkivverket

[#75724] Hjelp til å lese skifte 27.11.1705 etter Hans Pedersen Skålevik, Askøy pr.gjeld


Gjest Rune Thorstensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Thorstensen

Det er skifte etter Hans Pedersen Skålevik 27.11.1705. Jeg har fått med meg en del, men for ikke å legge føringer for andre ber jeg om hjelp til å få klarhet i hvem som var arvingene. Side 442b, øverst på siden. [url="http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/24069/130>http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/24069/130Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Else B. Rustad

Såvidt jeg kan se er følgende nevnt: Enken Mangele Olsdatter og fellesbarna Peder Hansen Hiertaass, Joen Hansen, Jens Hansen, Olle Hansen, Hans Hansen, Jnger Hansdatter og Ingeborg Hansdatter. Av disse 7 barna er de to første fullmyndige, og de fem siste umyndige. Den eldste av brødrene er oppnevnt som verge for de umyndige.Mvh Else B.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Thorstensen

Takk Else for rask bistand her. Jeg var usikker på hva som sto bak Peder Hansen. Dessuten var jeg litt i tvil vedr. Joen. Men det er nok han som er ført som Jonas i 1701 tellingen. Da bor Jonas 16 år, Jens 12 år, Ole 8år og Hans 4år hjemme.Ja, det gjør nok de to jentene også, men de er jo ikke ført i manntallet. Mvh. Rune Thorstensen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.