Gå til innhold
Arkivverket

[#75765] Hjelp til tyding


Gjest Jan Søstuen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Søstuen

Jeg skulle gjerne hatt lit hjelp med å tyde det som står nederst på siden ved Jacob Wilhelm sin dåp her: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=16750&idx_id=16750&uid=ny&idx_side=-12>LenkeSlik jeg forstår det så var han født utenfor ekteskap der faren er oppført som jacob Gundersen fra Christiania. Men det hadde vært fint å fått med seg resten av teskten også.Ser også at det i første kolonne (under navnet til Jacob Wilhelm) at han dør i Vardø i 1870, men dette kan ikke stemme, for han finnes i FT1875 i Vardø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Inger-Berit Østby-Deglum

I kolonnen om foreldrene står det: fød af Pigen eller Jomfruen Anne Jacobsen hvis fader skal hede Jacob Jacobsen fra Christiania. til Barnefader er udlagt en ?? fra Christiania ved navn Jacob gudmundsen som for nærværende tiid skal være udenlands, thi ellers skulde ovennævnte havt Bryllup efter Barnemoderens udsigende.Dessverre klarer jeg ikke tyde yrket til barnefaren - det hadde jo vært interessant å vite.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Søstuen

Tusen takk. Dette var interessant. Interessant at Anne Jacobsen befant seg i Bamble når Jacob Wilhelm ble født i og med at både hennes far og Jacob Wilhelms far kom fra Christiania.Jacob Wilhelm flyttet til Vardø hvor han giftet seg med Eilerine Brodtkorb den 15. juli 1845 i Vardø. [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=226&idx_id=226&uid=ny&idx_side=-70>LenkeEr det jeg som har lest feil eller står det at Jacob Wilhelm dør i 1870 under navnet ved dåpen hans?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Søstuen

Tusen takk. Dette var interessant. Interessant at Anne Jacobsen befant seg i Bamble når Jacob Wilhelm ble født i og med at både hennes far og Jacob Wilhelms far kom fra Christiania. Jacob Wilhelm flyttet til Vardø hvor han giftet seg med Eilerine Brodtkorb den 15. juli 1845 i Vardø. [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=226&idx_id=226&uid=ny&idx_side=-70>LenkeEr det jeg som har lest feil eller står det at Jacob Wilhelm dør i 1870 under navnet ved dåpen hans?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunnar Sigdestad

Hei Jan!Du har rett. Der står 'Død ca. 1870 som kontorchef i Vardø.'Under er ein dato som er vanskeleg å lese, kanskje er det '12/11 [..]'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.