Gå til innhold
Arkivverket

[#75898] Utflytting


Gjest Per-Ove Uthaug
 Del

Recommended Posts

Gjest Per-Ove Uthaug

Hei, er det noen plasser en kan finne når en person er flyttet fra en kommune\fylke til annet kommune\fylke. Vet at at står utflyttere i enkelte kirkebøker men er det 100% riktig ? mvh. Per Ove

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ivar S. Ertesvåg

Det du finn i kyrkjebøkene er presten sitt register over dei som fekk preste-attest før dei flytta (eller etterpå, om dei kom på at dei hadde bruk for), og dei innflyttarane som viste fram attesten dei hadde med seg. Med ein slik attest kunne dei dokumentere kven dei var, at dei var døypte, konfirmerte og gifte - evt. at dei ikkje var gifte eller trulova (altså frie til ekteskap). I tillegg var det iallfall nokre tiår presten som skulle melde frå til innrulleringa når mannskap (dvs alle yngre menn) flytta på seg.Listene er vel om lag like rette som resten av kyrkjeboka - eller kanskje litt rettare, sidan det bygger på skriftleg materiale. Men det var heilt sikkert ikkje alle som skaffa seg attest, og som dermed er innførte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.