Gå til innhold
Arkivverket

[#75979] hvor er Sandvik i Dal? Noen tips?


Gjest erling t. endresen
 Del

Recommended Posts

Gjest erling t. endresen

En svensk jernbanearbeider som i starten av 1920-årene oppgir Vestfossen og Krogstadelven (Øvre / Nedre Eiker, Buskerud) som sitt bosted i årene 1920-1923, oppgir ved en arrestasjon i Drammen i 1923 at han skal ha bodd i 3 1/2 år på Sandvik i Dal.Men hvor er det? Kan det være på gården Sandvik i Ådal, Buskerud? Andre tips?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
Gjest erling t. endresen

Ja, et mulig tip. Vet at han jobbet i cementfabrikken ved Dalen, Brevik, men vet ikke om der er noen Sandvik der.Hans kone var fra Landvik, det kan også være en feilskrivning med Sandvik? Men Landvik i Dal rimer vel heller ikke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Dal Jernbanestation i Eidsvold prestegjeld ble opprettet som poståpneri den 20. september 1855. Fra 1883 var navnet på poststedet bare Dal. Poststedet ble lagt ned i 1998 (kilde: Poststedsdatabasen i Postmuseet - på nett).Det skal finnes en gård Sandviken i Eidsvoll kommune (kilde: Norsk stedsfortegnelse, Postdirektoratet 1972 - på nett).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Iver Mosvold

Fint med siste lenke.Men kanskje svensken hadde språkproblemer, og nordmannen som skrev ned bare syntes han hørte ”Sandvik i Dal”.Kragerøbanen ble bygd omtrent på den tida. Hva med SANNIDAL?IM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Bryn

Jeg synes Iver Mosvolds forslag er interessant. Sannidal ble tidligere kalt 'Sannikedal'. Dette ligner jo ganske mye på 'Sandvik i Dal'. Forvekslingen behøver ikke skyldes at svensken hadde språkproblemer. Kanskje det heller er han/hun som har skrevet av originalkilden, som har lest feil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.