Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Magne Godberg

[#76040] Jacob Hallesen d. 1799(?) under reise hvor i Vestindia?

Recommended Posts

Gjest Magne Godberg

Hei, Hvaler bygdebok, s. 462 forteller oss at Jacob Hallesen døde under reise i Vestindia. Skifte ble holdt 15.10.1799.Så vidt jeg ser, er det snakk om denne innførselen (29):LenkeEr det noen som vet mer eller har tips om hvordan man kan finne ut mer om Jacobs siste hvilested og hva han holdt på med så langt hjemmefra?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Magne Godberg

Hei, Ketil. Takk for innlegget ditt.Disse øyene, dagens US Virgin Islands, er nok langt oppe på listen over hva som bør sjekkes ut, ja.Jeg vet dessverre ikke noe om Jacobs yrke.Det kan hende at en henvendelse til institusjoner/historikere på Jomfruøyene er neste logiske skritt. Tar gjerne imot flere innspill!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Magne Godberg

Det viser seg at det er i de danske arkiver man bør søke informasjon om den aktuelle perioden. De har en egen nettside om Jomfruøyene:'Dansk Vestindien bestod af øerne Sankt Thomas, Sankt Jan og Sankt Croix. I 1917 blev kolonien solgt til USA, hvorefter øerne har heddet Unites States Virgin Islands.De fleste arkivalier vedrørende øerne i den danske periode findes i Rigsarkivet i København. Disse kilder er af enestående omfang og informationsindhold – og de har dermed unikke forskningsmæssige muligheder, som hidtil dog kun er blevet ganske lidt udnyttet.Hjemmesiden er opdelt i fem afdelinger. 1) En generel indføring i og en udstilling af arkivalier om Dansk Vestindiens historie, 2) en gennemgang af den eksisterende litteratur om øernes historie, 3) en oversigt over arkivalier vedrørende øernes historie, 4) en række arkivregistraturer med detaljerede oplysninger om de vigtigste arkivgrupper, 5) baggrundsinformation om selve hjemmesiden.'http://www.virgin-islands-history.dk/default.asp

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.