Gå til innhold
Arkivverket

[#76081] Wilhelm Maurits Thommasen, 1788-1822 Sandnes-Burøya, Troms


Gjest Rune Håvard Johnsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Rune Håvard Johnsen

Er det noen som kjenner til denne mannen. Etter mine opplysninger så døde han etter en spesiell hendelse med lensmannen på Burøya 1822.Giftet seg 1813 med Magdalene Dorothea Klæboe. Fikk ei datter i 1809, Wilhelmine Katrine Thommesen, med Christianna Dorothea Kildal. Han fikk også en sønn 1.mai 1822, Peder Martin, med Ane Dorothea Pedersdatter.Er det noen der ute som vet noe om denne mannen ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alvin Andreassen

Hans barndom ble noe vanskelig. Han fikk til stefar den noe tvilsomme prokurator Lindegaard på Sandnes gård. Fogden og proprietær Moursund tvangshentet guttungen derfra. Wilhelm var så en tid på Bentsjorda hos Moursund og senere på Lyngseidet hos proprietær Hagen. Wilhelm hadde arvet en del gårder og ble kalt proprietær. Borgerskap i Tromsø i 1812, men det gikk ikke så bra. Gjestgiverbevilling i Burøysund i 1816. Døde fattig i 1825. Det blir for langt å gå videre inn på ham. Ytreberg har i Tromsø Bys Historie bind I utførlig beskrevet Wilhelm og hans forfedre. Bøkene finner du på Riksarkivet. Det er et godt innholdsregister på navn i bøkene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.