Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan Peter Wiborg

[#76112] Jacob Andreas Søderlund, Værnes i Nedre Stjørdal

Recommended Posts

Gjest Jan Peter Wiborg

Er det noen som har opplysinger om denne familien? [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=3&filnamn=f01714&gardpostnr=402&personpostnr=2544#nedre>LenkeI 1900 finner man de på gården Nardo i Værnes i Nedre Stjørdal, men konfirmasjoner av barna (på 1890-tallet) tyder på at de også har bodd på et sted som heter Haabetsvald i Nedre Stjørdal.Det jeg lurer på er om det finnes noen bygdebok for området som sier når familien kom til Stjørdal? De flyttet trolig fra Trondheim på 1880 tallet, og bodde på slutten av 1870-tallet i Kristiansund. Dette pga at sønnen Kasper er født i Kr.sund i 1880, mens flere av de andre barna skal være født i Trondheim.Selve mysteriet som vi prøver å nøste i heter Johan Marius Søderlund (f. ca 1876-1879), og spm er kort og godt om han kan være en sønn av Jacob Andreas Søderlund og kona Anna Gurine Torsteinsdtr Husby. Se etterlysningen her:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Peter Wiborg

Hei, takk for det. Jeg er usikker på hvem som er foreldrene til denne Jacob, da han kaller seg Fredriks. Søderlund ved emigrasjonen. [url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=2&filnamn=EMITROND&gardpostnr=114724&personpostnr=114724#nedre>LenkeMen for at det ikke skal bli gjort for mye arbeid av det som allerede er gjort, kan det være lurt å se igjennom etterlysingen som det linkes til i det første innlegget.Personen som opprinnelig etterlyses heter Johan Marius Søderlund (f. ca 1876-1879), og jeg prøver å finne ut om han kan være født i Kristiansund, av nevnte Jacob Andreas Søderlund og kona Anna Gurine Torsteinsdtr Husby. Deres sønn Kasper er født i Kr.sund, og det eneste jeg har funnet av noe som kan ligne Johan Marius Søderlund i norske databaser er dette:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Odd Annar Tangen

Nardo ligger under gården Haabet. Denne familien finner du i Stjørdalsboka bind II del I side 110.Jacob Andreas Søderlund var født i Hammerfest 1847.Han var gift med Anna Gurine Alstad.De fire barna nom er nevnt er Kaspar, Tormod, Sigrid og Karoline Kristine.Det står ikke nevnt noen Johan Marius, men kan jo alikevel være en sønn av de to.V.h. Odd Annar

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Peter Wiborg

Takk for flott info, Odd Annar!! :)En interessant 'obituary' fra Minnesota 1917:Of possible interest is the obituary for Jacob A. Soderlund from the Duluth paper dated 8 Nov 1917. Jacob is characterized as age 69, survived by 4 sons and three daughters, Jacob was living with one of his sons named Casper Soderlund of Brimson, Minnesota at the time of his death. There is also a mortuary notice for Mrs. Anna Gurine Soderlund in the Duluth News Tribune of 7 Jan 1909. No other details given in the free look.De har ihvertfall disse barna:Kasper Søderlund b 1880 KristiansundThormod Søderlund b 1882 TrondheimSigrid Søderlund b 1884 TrondheimKaroline Kristine Søderlund b 1886 TrondheimSå det mangler 2 sønner og 1 datter om dette er rette famile. Jacob Andreas og Anna er begge nesten 60 ved emigrasjonen, så at det skal være født flere barn i USA er vel ganske usansynlig.Jan Peter

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.