Gå til innhold
Arkivverket

[#76219] Ole Ellefsen, latinskolemester i Skien, fra Tanberg i Norderhov


Gjest Sten Høyendahl
 Del

Recommended Posts

Gjest Sten Høyendahl

I tingboka 1675 for Ringerike framgår at latinskolemester Ole Ellefsen i Skien var sønn av Ellef Torstensen Tanberg i Norderhov. Ellef Tanberg betalte skatt allerede i 1613.Jeg antar at han er identisk med den geistlige person Ole Ellefsen som i 1675-78 betaler skatt i Skien (jf Tore H. Vigerusts nettside).Er det noen som sitter inne med kunnskaper om denne latinskolelæreren fra Ringerike?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sten Høyendahl

Fikk nettopp inn på e-post: Elisa Tandberg skriver i sin bok om Tanberg at Ole var født 1610, begravet 1678 i Skien. Student 1637, avla ed som latinsk skolemester i Skien 11/12 1671. Også kalt Elofsen, Olaus Elovii Ringerigensis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sten Høyendahl

Takk for tipset, det skal bli interessant å se skiftet i original! Av en eller annen grunn kommer jeg ikke inn på skifteprotokollene nå, men det varer vel neppe evig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.