Gå til innhold
Arkivverket

[#76293] Mogens Ellingsen 1679 i Wallestrandz sogen i Fiere eller Føens skipreide


Gjest Oddvar Søreide
 Del

Recommended Posts

Gjest Oddvar Søreide

Kan noen finne ut hvor Mogens Ellingsen budde? Mons er trulig sønn til Elling Pedersen som budde i Kårevika i Sund kommune på Sotra.Anno 1679 den 3 Jullj holtis waarting paa Wigen i Wallestrandz sogen, med allmuen aff Fiere och Føens schibbrederFougden Johan Torson lod lesze Bastian Christianszen, toldbetientt her samestedtz, till hannem giffne schiøde breff paa det hussz bestaaende paa Kaareuigs grund wed søen, som Mogens Ellingszen til foren ejede. Daterit Leeruigen den 25 Janvarj 1679.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddvar Søreide

Det er mulig at du har rett Arne, var ikkje klar over at det var Kårevik der også.Litt info Kårevik i Sund. Av få jordeiere i Sund, så eigde brødrene Elling og Mons Pedersen garden Kårevik i Sund. Elling eigde blandt annnet ein part i Hovdanes på Tysnes.Mons Pedersen overtok Kårevik etter broren ca1634-ca1653. Så flytta Mons visstnok til Kvinnherad, har ikkje funne garden han der flytta til. Elling døde vel trulig på Kårevik.Det var denne kombinasjon av samme navn og vekkflytta folk, som gjorde at eg reagerte på akkurat dette skjøte, nevnt i innlegg 1.Jndlaugde dernest Her Anfind paa Sund hans schrifftelig widnisbiurd at samme Astrj Mogensdatter er Mogens Peerszen Kaarewigs æchte datter daterit Sund den 1 Junj 1664. Niels Jacobszen i Hombellsund frembstod for retten och proffuede at Astrj Monsdatters farbroder ved naffn Elling Peerszen Kaaruigen eyede en partt i Hoffdenes som hand solde for 31 aar siden till Knud Anderszen Reiszemb, ellers har det fult forschreffne Elling Kaareuigs forfædre till forn mand effter mand i mange aar. Giorde herom med op ragtte fingre sin æd.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arne D. Tveit

Etter mine notater ang. Kvinnherad bodde der en Mons på Store Omvik i 1657. Samtidig bodde Gamle Mons og Unge Mons på Skåla. Det var dessuten en Mons på Skåla i 1645. Sistnevnte er kanskje den samme som Gamle Mons.Mvh. Arna D. Tveit

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan Arthur Hansen

Dette står i Stord bygdebok under Kårevik og som omhandler denne Mons Ellingson. Se vedlegg. Mvh. Johan Arthur Hansen

bilete8648.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Oddvar Søreide

Takk Johan Arthur.Da bekrefter du det som Arne skriver i innlegg 2. Altså har dette ingenting med Kårevik i Sund å gjøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.