Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Kenneth Jahren Mathisen

[#76317] feil i kirkebok? Tolkehjelp

Recommended Posts

Gjest Ivar S. Ertesvåg

Sannsynlegvis er det gjort ein feil i innførsla ved dåpen til Oluf; der mor Josefine har fått feil farsnamn og fødselsår. For konfirmasjonen har nok presten berre brukt opplysningane i dåpsinnførsla.Det finst fleire kjelder du kan sjekke her. Finst det ei Josefine f. 1847? Finst det to Thorvald Karlsen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tom Erik Grannes

Hei..Ifølge dåpsinnførselen het Josephine Janettes far Johannes Johnsen. Hennes patronym blir da Johannesdatter.At prest/klokker i ulike kirkeboksinnførsler kaller henne både Hansdatter og Johnsdadtter endrer ikke dette.I Ft 1900 er Josefphine oppført med etternavnet Carls.mvh teg

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kenneth Jahren Mathisen

Takk for svar. Jeg har bare funnet en Thorvald Karlsen og en Josefine Janette. Stemmer nok at det dreier seg om en feil som har blitt gjort i forbindelse med dåpen til Oluf og som senere har forplantet seg.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.