Gå til innhold
Arkivverket

[#76787] Furnes/Hamar - Fru Doblaug, født Rye - hvem var hun?


Gjest Tore S. Falch
 Del

Recommended Posts

Gjest Tore S. Falch

I Hedmarksmuseets fotoarkiv har jeg funnet dette portrettfotografiet av ''Fru Doblaug, født Rye''. Hvem var hun? Når var hun født?

bilete8891.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anne-Lise Hansen

Hei Tore, Sannsynligvis moren til Dobloug-brødrene som startet forrretningen i Oslo: Anne Jensdatter Rye. Se vielsen til Michel Olsen Dobloug: (nr. 9) LenkeDe er omtalt i Stor Norske også:'Nærmere opplysninger om Norsk biografisk leksikon (NBL) Mikkel Dobloug – utdypning (NBL-artikkel) Forfatter: Else BoyeMikkel Dobloug, født 23. desember 1844, fødested Vang (Furnes, nå Ringsaker), Hedmark, død 18. oktober 1913, dødssted Kristiania. Grosserer. Foreldre: Gårdbruker Mikkel Dobloug (1799–1844) og Anne Ry (1806–79). Gift i Kristiania 12.10.1878 med Susanna Baashus (22.2.1851–8.7.1931), datter av gårdbruker Nils Baashus (f. 1814) og Berthe Marie Roseth (f. 1816).Sammen med broren Jens stiftet Mikkel Dobloug forretningen Brødrene Dobloug i Christiania og drev den frem til et landsomspennende firma.Mikkel Dobloug tilhørte en gammel hedmarksslekt og vokste opp på familiegården Dobloug. Han var den yngste av åtte søsken og født etter farens død. Etter det drev moren gården alene. Hun var et arbeidsjern og meget dyktig, egenskaper som gikk i arv til hennes yngste sønn.'Hilsen Anne-Lise

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Thor Bøhmer

Bare en liten korreksjon på navnet som under dette tema er skrevet på to måter. Det korrekte er Dobloug. Ellers er det skrevet på forskjellige måter opp gjennom tidene. På det lokale plan sier mange Doglo, men oftest finner man Doblo i eldre papirer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore S. Falch

Ja, jeg vet at slekten bruker skrivemåten Dobloug, men i Hedmarksmuseets fotoarkiv er bildet registrert nettopp slik det fremgår av overskriften i denne tråden, altså som Doblaug. For ordens skyld skrev jeg derfor ''Dobloug'' som stikkord i tilfelle noen søker på navnet med denne skrivemåten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.