Gå til innhold
Arkivverket

[#76802] Lorents Ludvig Olsen Jørstad


Gjest Maria Jørgensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Maria Jørgensen

Tusen takk for rask respons! Ja, dette kan jo se ut til å være rett mann angående navn og fødselsår. Men er det noe som kan underbygge at denne var barnefødt i Snåsa? Og når og hvorfor han flyttet nordover? Han skal angivelig hatt en sønn utenfor ekteskap, f.1890

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kirsti Rye

Ved vigselen er opplysningene at han er født i 1846.Kildeinformasjon: Troms fylke, Hillesøy i Lenvik, Klokkerbok nr. 21 (1884-1900), Ekteviede 1899, side 143. Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9953&idx_id=9953&uid=ny&idx_side=-138>Lenke Permanent bildelenke: Lenke.Hvor kommer informasjonen om at han het Lorents Ludvig fra?Her er dåpen til Lorents f i 1846, nr 20.Kildeinformasjon: Nord-Trøndelag fylke, Snåsa, Ministerialbok nr. 749A04 (1834-1853), Fødte og døpte 1846, side 25. Permanent sidelenke: Lenke Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Maria Jørgensen

Hei Kirsti! :-)Takk for hjelp! Siden året 1846 står i både dåp og vigsel, så må man vel gå ut fra at det rette f.årstall for Lorents, er det som du har funnet. Informasjonen om at han het Lorents Ludvig har jeg funnet i en slektsbok, - 'Om Meyerkarran i Botnhamn'

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kirsti Rye

Ok.Det er slett ikke sikkert at dette er 'din' Lorents, det er ikke noe uvanlig navn. Hvilke andre opplysninger har du?Hva het sønnen i 1890 og hvor ble han født? Prøver å finne noen sikre spor. Har ikke funnet noen Lorents Ludvig f eller konfirmert. Det er jo et sprang mellom 1846 og 1857, det kan jo evt være skrivefeil i ft 1900. Om det er den rette da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Maria Jørgensen

Sønnen het Reidar Lorentsen, han skal tydeligvis ha vært omtalt med flere etternavn, - både Olsen og (j)Ørstad. Vet ikke hvor han er født, men det er vel nærliggende å tro at fødested er der moren hadde bosted, som da har vært på Senja. Moren het forøvrig Anne Thobine Olsdatter.Lurer jo også på hvorfor Lorents heter Jørstad, om han har tatt et stedsnavn eller om dette er et slektsnavn som har fulgt hans slekt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.