Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Arne Hove-Ødegård

[#76805] Trondheim tukthus - perioden 1865-1900

Recommended Posts

Gjest Arne Hove-Ødegård

Ved folketellingen 1865 satt Christen Bjørn, 30 år og født i Alstadhaug, Nordland i Trondheim tukthus. Sannsynligvis er dette samme person som er døpt Christen Leth Johan Clemetsen i Stamnes kirke, Alstadhaug 26.04.1835 og født på Biørn gård samme sted. Har noen tilgang til opplysninger knyttet til Trondheim tukthus som kan si noe om hvor lenge/hvilken periode Christen Bjørn/Christen Clemetsen satt der og hvorfor han satt der ? Er også interessert i opplysninger som kan knyttes til hans evt. senere liv (fikk 3 barn med 3 forskjellige kvinner i Lofoten i peroden 1858-1862).

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jostein Bø

Statsarkivet i Trondheim har iallefall opplysningar om dei som sat i Trondheim fengsel i den tidsepoken. Tippoldefar min døydde der. Men eg veit ikkje om tukthuset og fengselet er det same, men uansett vil eg tru dei og har opplysningar om Christen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arne Hove-Ødegård

Takk for tilbakemelding, Jostein. Jeg skal følge ditt råd mht. til Statsarkivet i Trondheim :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Endre Holten,

Forskjellen på tukthus og fengsel var vel at i tukthuset skulle dei som vart innsett læra seg eit arbeid som kunne føre til eit betre liv. Det opprinnelege namnet på Tukthuset i Trondheim var vel Trondhjems Tukt- og Spindehus (frå det tyske verbet Tuchtig, dyktig, til gagns) Spindehuset var vel brukt mest til kvinner, oftast slike som hadde begått fleire 'leiermål' Det var slik noko forskjell på fengsel og tukthus.Mvh. Endre.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.