Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Henning Otto Karlsen

[#76830] Johannes Gudbrandsen(Gulbrandsen) Ullensaker

Recommended Posts

Gjest Henning Otto Karlsen

Hilsener i fra Wien!Mine oldeforeldre var bosatt i Ullensaker og Karl Sørensen og Gurine Johannesdatter.(Døpt 1866) Han var i fra S Odal og hun i fra Ullensaker.De bodde i hønsegården.Gurine Johannesdatters far er oppgitt til Johannes Gudbrandsen. Er det noen som har informasjoner om hans foreldre og evt hans søsken og evt barn.Jeg leter etter en link til reisende. En del av Gurines sønner kan en definere som omstreifere,et par av dem fant jeg via digitalarkivet. Virker som denne Johannes hadde flere barn med flere forskjellige kvinner. Det er temmelig vanskelig og følge sporene hans tilbake i tid.Med vennlig hilsen Henning Karlsen Wien

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Carsten Schanche

Gulbrand Johnsen fikk skjøte på Store Borgen 1812. Han var antagelig en innflytter til bygda, og gm Dorte Eriksdtr., visstnok fra Sørum (Hun skulde være søster av skoleholder Jacob Frogners hustru). Følgende barn er funnet omtalt i Guldbrand og Dortes gifte: 1. Anne, døpt 1814, eide i senere tid en parsell av Borgen og drev som enke en liten handel der. 2. Gunhild. 3. Johannes, blev på en part her. 4. Karl, likeså. Gulbrand døde 1861, 85 år gml. Dorte som døde 1857, blev 68 år.Karl Gulbrandsen overtok hovedparten av sine foreldre bruk i 1850 årene? Han var gm Anne Marie Jonsdtr. Viljesrud, og det omtales i FT 1865, 2 sønner, Theodor og Gunerius. Imidlertid sees det at hans bror Johannes Gulbrandsen, gm Marthe Jensdtr. (Romsås?) noe senere fikk sig overdratt en liten parsell av gården og hadde den en tid. (Ull. BB II)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ann-Mary Engum

Gulbrand Johnsen og Dorthe Eriksdatter fikk en sønn,Johannes(John),døpt 21 nov 1812 i Sørum: (FS) [url="http://www.familysearch.org/eng/search/igi/individual_record.asp?recid=100207029790&lds=1&region=12&regionfriendly=Norway&juris1=Norw9Aker&juris2=Aker&juris3=&juris4=&regionfriendly=&juris1friendly=Akershus&juris2friendly=&juris3friendly=&>Lenke juris4friendly=Kirkeboken,venstre side: Lenke Foreldene giftet seg 11 des 1811,Sørum: (FS) LenkeKirkeboken. Gulbrand Johnsen Smedsrud og Dorthe Eriksdatter:Sørum:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Henning Otto Karlsen

Hallo i fra Wien!Takk skal dere ha for meget nyttig informasjon.Henning Karlsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.