Gå til innhold
Arkivverket

[#76910] Spedalske på Vestlandet?


Gjest Terje Aarland
 Del

Recommended Posts

Gjest Terje Aarland

Boka 'Øya' har aktualiesert mer viten om vår tidligere historie. Det har kanskje vert skrevet mye om dette temaet ett eller annet sted, men hvor utbret var denne lidelsen på Vestlandet og bodde alle på Lungegården sykehus eller hadde dem spesielle steder der dem bodde? Hva finnes av tema på nettet om dette etc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ivar S. Ertesvåg

ja, det står gjerne dødsårsak i kyrkjeboka. (Med høgde for at årsaka kunne vere samansett for dei som var spillsjuke.) Mange- sannsynlegvis dei fleste - døydde heime og er førte i den vanlege kyrkjeboka. Men somme døydde på ein institusjon med eiga kyrkjeboka, t.d. Reknes hospital på Molde, LenkeHelsevesenet førte lister/register over dei spillsjuke. Om du leitar litt, skal du kunne finne slike lister. I mange kommuner døde dei siste spillsjuke så seint som på 1930-talet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje Aarland

Mi tippoldemor døydde i Manger 13. juli 1869 bare 44 år gamal. sju år seinare dør sonen henner Ludvig som spedalsk bare 19 år gamal. I 1889/90 dør dottera Johanna Martina som spedalsk på Lungegaardshospitalet i Bergen. Eg har førebels ikkje funne kva som er dødsårsken til tippoldemor (Marte (Anne) Malene. Håpar at det let seg gjere å finne info om det ein eller annan stad?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ivar S. Ertesvåg

(7) Dersom dødsårsaka ikkje står i kyrkjeboka, kan du ikkje rekne med å finne henne andre stadar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.