Gå til innhold
Arkivverket

[#76953] Utvandrere fra Norge til St. Croix i 1737


Gjest Erlend Eriksen Mæhlum
 Del

Recommended Posts

Gjest Erlend Eriksen Mæhlum

Kom over disse dokumentene med info og 'rulle' over personer som dro fra Norge i 1737:LenkeLegger for det meste ut linker under ett annet tema her, men synes denne var litt spesiell. Håper noen får brukt for informasjonen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Randi Broli

Dette er et interessant kapittel i dansk-norsk historie. Så vidt jeg kan forstå ble alle disse folkene, etter et opphold i København, sendt hjem igjen med skipper Jan Bøchman fra Holmestrand, og det tror jeg de kunne være glad for. Reisen ville tatt lang tid, og livet i Vestindia var hardt. Folk i 50-årsalderen og spebarn egnet seg nok ikke så godt for denne type utvandring.Thorkild Hansens slavetrilogi tar for seg denne trafikken. I tredje bind, 'Slavenes øyer', kan man bl a lese om Engelbret Hesselberg fra Norderhov som var byfogd på St Croix på midten av 1700-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.