Gå til innhold
Arkivverket

[#76981] Framdrift for skiftemateriale?


Gjest torkil lier
 Del

Recommended Posts

Gjest torkil lier

Undrer over det totale fravær av informasjon om framdrift når det gjelder skiftemateriale. Det hadde vært positivt om det forholdsvis jevnlig ble gitt en oversikt over nytt materiale. Nå er enhver overlatt til eget forgodtbefinnende. Håper ikke dette skyldes den kjempestore pågangen dere opplevde da kirkebøkene ble lagt ut. La meg nevne et eksempel: Under Telemark finnes Kragerø by lagt ut med 2 skifteprotokoller. Hva med de nyere prot?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Kristian Hunskaar

Ved lanseringa av tjenesten gjorde vi oppmerksom på at det er skiftemateriale fra mikrofilm som er skanna. Vi opplyste også om at ikke alt det skanna materialet var indeksert, men at det ville bli tatt av statsarkivene i løpet av kort tid.Så vidt jeg kan se, gjenstår nå kun 21 protokoller fra Statsarkivet i Oslo og 13 fra Statsarkivet i Trondheim. Dertil kommer 144 geistlige skifteprotokoller fra Østlandet, som vi nylig reskannet.Nyere skifteprotokoller fra Kragerø er det derfor ikke konkrete planer om å skanne i øyeblikket.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.