Gå til innhold
Arkivverket

[#77066] Jacob Herman Munch, ein eldre og ein yngre, samt Fredrikke Lovise Munch


Gjest Bjørn Jonson Dale
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Jonson Dale

Ei Fredrikke Lovise Munch (47 år i 1801) var gift med borgaren Nicolai Ulrich Wingaard på Hella i Ålesund. Etter eit søk på nettet ser det ut til at ho kan vere datter av ein Johan Herman Munch i eller ved Trondheim i ekteskapet med Anne Petrine Kraft: http://tore.vamraak.no/slekt/slekt.asp?indnr=11820Denne Jacob Herman Munch skal ha døydd i 1755. Ein yngre mann av samme namnet var borgar på Haugsholmen, Vanylven på Sunnmøre. Han var oppgitt med alderen 39 år i 1801, og levde då i eit barnlaust ekteskap med den 10 år eldre Ellen Thode (enke etter borgaren Peder Pedersen Glad på Haugsholmen).Spørsmål 1: Var Fredrikke Lovise Munch i Ålesund datter av Jacob Herman Munch i eller ved Trondheim. I så fall: Kva for yrke hadde han?Spørsmål 2: Kva var opphavet til borgaren Jacob Herman Munch på Haugsholmen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Jonson Dale

Takk til Carsten og Kirsti! Rimeligvis er Fredrikke Lovise Munch datter av rødøypresten. Men kva med den yngre samnemningen hans på Haugsholmen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.