Gå til innhold
Arkivverket

[#77134] Info om Elen Amundsdatter, gift med Lensmann Gunder Nielsen i Måsøy


Gjest marianne elea haugen
 Del

Recommended Posts

Gjest marianne elea haugen

Leter etter info om Elen Amundsdatter som var gift med Gunder Nielsen i Måsøy.Vet ikke når hun ble født, men Gunder ble født i 1800 og er registrert kun en gang; 1801 (Han døde i 1844). Tenkte at hun kanskje ble født etter 1801, finner henne i noen folketellinger. De hadde i hvertfall en datter: Bereth Maria f.1833Tror at Elen døde i 1849 (har skrevet det ned ved siden av navnet hennes, men kan ikke huske hvordan jeg fant det..) Lurer på om noen vet hvor hun kom fra, foreldrene etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum
Gjest Bjørg Hukkelberg

Elen dør i 1849, 59år gammel. (nr 7)Altså skulle det være mulig å finne henne i1801Kildeinformasjon: Finnmark fylke, Måsøy i Måsøy, Ministerialbok nr. 1 (1806-1851), Døde og begravede 1849, side 440-441. Permanent sidelenke: [url="http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_kildeid=9766&idx_id=9766&uid=ny&idx_side=-85>Lenke Permanent bildelenke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum

Det er vel kanskje 'din' Gunder Nilsen som bor på Ryggefjord i 1801: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=3&filnamn=f18012018&gardpostnr=13&personpostnr=259&merk=259#ovre>LenkeFra Dis,Slektsforum: NILS GUNDERSEN (ca. 1773-1854) var født 1773 ? i Tana prestegjeld i Øst-Finnmark, han døde 23.11 1854 i Måsøy i vest-Finnmark. Nils Gundersen bodde i Måsøy ved folketellingen 1801 og hadde da en sønn Gunder Nilsen f. 1800, d. 1844 som ble lensmann i Måsøy, med stor etterslekt i Måsøy.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ann-Mary Engum

Faren til Gunder var Finneskolemester,stor det på tellingen i innlegg 7.Fant en lenke om læreren Nils Gundersen: Nils Gundersen er vel den mest berømte skolelæreren i Måsøy. I 1820/21 underviste han både de norske og de samiske barna i området. Han oversatte endog prost Kildals 'melk for børn' samt katekismen til samisk. Gundersen var dessuten lærer ved Trondenes seminar, men han blei avsatt fordi han sjøl var foruten formell lærerutdanning, et krav som nå myndighetene nå satte fram. Ikke desto mindre har Nils fått ettermæle som en spesiell begavelse og det er med sikkerhet mye sannhet i det etterordet. I 1950-åra blei Framhaldsskolen introdusert. Ingøy, Måsøy og Havøysund hadde alle Framhaldsskole. Men på grunn av at tallet på elever sank mer og mer måtte alle barna fra distriktene reise til Havøysund for å gjennomføre undervisninga. Her bodde barna hos private mot 1kr,- pr.dag som foreldrene betalte, resten betalte kommunen. I 1967 la man ned Framhaldsskolen og Ungdomsskolen var det nye. I første omgang hadde ikke Måsøy kommune egne ungdomsskoler så elevene herfra måtte reise til Karlebotn i Nesseby og dessuten til Karasjok. Omkring 1970 fikk Måsøy Ungdomsskole, først bare i Havøysund og seinere i distriktene.Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest marianne elea haugen

altså etter at hun fylte 30 år. Ikke umulig det, men den siste(?)ungen hennes ble født i 1833, så da var Elen over 40?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest marianne elea haugen

Sorry, deler av innlegget ble borte...Ja, jeg har lest om Nils Gundersen og hans sønn Gunder Nilsen, det er samme fyren. Trur Gunder druknet på sjøen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.