Gå til innhold
Arkivverket

[#77172] Høyt oppi Hakadalen, men hva står det i kirkeboken montro?


Gjest Dag T. Hoelseth
 Del

Recommended Posts

Gjest Tore S. Falch

Ørfiske er altså ikke ''høyt oppi Hakadalen'', men bare noen få kilometer nord for kommunegrensen mot Oslo. Stedet nåes lettest ved å gå en tre-fire kilometer på grusvei fra Movann stasjon (i Oslo) på Gjøvikbanen. På Sameiekollen rett øst for vannet ligger det mange privathytter, og det er både fiske- og bademuligheter i sjøen. En søndagstur dit anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dag T. Hoelseth

OK, takk til alle for info. Da ble Ingeborg kun døpt i Hakadal kirke. En slektsoversikt jeg så på i dag viste at hun var født i Hakadal, men hvis bopelen til foreldrene var på Ørfiske er det vel nærliggende å tro at hun var født der også.DTH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sverre Søgaard

Ørfiske var husmannsplass under Døli gard i Hakadal. Bygdeboka for Nittedal og Hakadal er lagt ut på nettet. Jeg har ikke adressen nå.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dag T. Hoelseth

Ja, på side 93 i bind 1 står nevnte hoffjegermester Otto Gjerdrum, som Ingeborgs far Jakob Johansen var forpakter for. Dog ikke nevnt i bygdeboken, men det må ha vært ca. 1906-1908 til familien flyttet tilbake til Gran igjen.DTH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.