Gå til innhold
Arkivverket

[#77342] ydehjelp gifttemål Ole Evensen og Berte Gulbrandsdtr. i Rakkestad


Gjest Ståle Undbekken
 Del

Recommended Posts

Gjest Karin Moen

Prøver meg med noe av teksten: NB Ole Evensens første ægteskab med Anne Andersd. Lundsbakken? er.......? ophævet? ved kongelig bevilling av 28...1821 og manden tilladt efter kongelig bevilling... at gifte sig med Berte GulbrandsdatterDet er trolig det jeg ikke klarte å lese som er viktig her, så du får håpe noen flinkere kan hjelpe deg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ståle Undbekken

Takk, det gir i hvertfall en mening. Hva er det som kan gi tillatelse til oppløsning av ekteskapet på den tiden?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ståle Undbekken

I vielsen 1822 står det at han er 54 år, altså født 1768, ikke umulig at dette kan passe til folketellingen 1801 der han er født 1865. Anne Andersdtr. er 52 år i 1801, altså født 1749. Det vil si at hun er 73 år når dem ble skilt. Med unntak av at de ble skilt er det vel ikke helt unaturlig i 1802 dette giftermålet. Har ikke funnet noen barn ennå, og det vil det vel kanskje ikke være heller hvis disse årstallene stemmer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.