Gå til innhold
Arkivverket

[#77663] Bendik Jensen og Steffenia Grøn Iversdatter fra Buksnes i Lofoten


Gjest Ellinor Simensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Ellinor Simensen

Søker etter fødselsdato på Bendik Jensen og Steffenia Grøn Iversdatter fra Buksnes i Lofoten.Bendik Jensen skal etter sigende være født i 1816 og kona Steffenia i 1817. De giftet seg i Buksnes 16 september 1842.Kan ikke finne disse to i kirkebøkene for Buksnes da det ser ut som sidene for disse årene mangler.Noen som har opplysninger om disse personene?Med vennlig hilsen Ellinor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Michael Moum

Foreldrene deres var:1. Jens Blix Willadsen og Ingeborg Berg2. Iver Helt Jensen og Regine Grøn StephensdatterDet hadde du kanskje fra før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Magne Bernhardsen

Kirkebøkene for det aktuelle tidsrommet er dessverre gått tapt ved brann, så noen fødselsdato er nok ikke tilgjengelig.Er det nå sikkert at Ingeborg Berg er mor til Bendix?? Jens Blix Willadsen og Ingeborg Berg ble gift i 1830, da var Bendix 14 år. Følger vi Bendix i militærrullene så omtales han som stesønn til Jacob Andreassen, Offersøy fra 1827-1834 (i alderen 10 - 17 år). Først 18 år gammel er han på Fygle hos faren, og nå titteleres han som sønn i årene 1835-37.Jacob Andreassen Offersøy var gift med Karen Christensdatter fra Hag (hvor også Bendix var født), datter av Christen Hansen Sparboe. Kan Bendix være en uekte sønn av Jens Blix Willadsen og Karen Christensdatter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ellinor Simensen

Siden jeg ikke kunne finne Bendik Jensen og Steffenia Grøn Iversdatters fødselsdatoer i kirkebøkene, hadde jeg heller ikke deres foreldres navn.Ser også av militærrullene at Bendigt omtales som stesønn av Jacob Andreassen, så det nok trolig at han var uekte sønn av av Jens Blix Willadsen og Karen Christensdatter. Når Jens Blix Willadsen og Ingeborg Berg giftet seg i 1830, står de begge oppført med første inngåtte ekteskap.Kom Jens Blix Willadsen fra Buksnes og hvor kan man finne ut om hans foreldre?Takk for informasjonen. Den hjalp meg mye.Mvh Ellinor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.