Gå til innhold
Arkivverket

[#77754] Registrering av dødsårsak


Gjest Knut Røysland
 Del

Recommended Posts

Gjest Knut Røysland

I kirkebok for Bjelland A2 1816-1866 er dødsårsaken angitt sammen med andre merknader under Anmærkninger. Bør alt registreres som Merknader, eller bør oppgitt årsak føres under Dødsårsak? Kirkeboka har ikke egen rubrikk for dette.Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette S. Clausen

Skriv det i merknadsfeltet alt sammen. Bruk kun dødsårsaksfeltet når det eksisterer rubrikk for dette i protokollen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Røysland

Greit. Jeg må også spørre om registrering av dødfødte i samme kirkebok. Disse er her ført under Døde. Bør jeg likevel registrere dem i en Dødfødtliste (i tillegg til under Døde)?Et 'problem' er at de dødfødte er oppført med dødsdato, mens det normalt ville vært oppgitt fødselsdato. Det bør vel likevel registreres som dødsdato i begravelseslista?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette S. Clausen

Her er det prestens føring som avgjør. Hvis dødfødslene er nummererte på lik linje med de andre registreringene, slik at det ville bli et hull om du tok bort dødsfødslene, skal dødsfødslene registreres i samme database som døde.Er dødfødslene utstyrt med null, kryss eller ikke har nummer i det hele tatt, så skal de registreres i egen database og ikke taes med blant de døde.Det er ikke nødvendig å registrere dødfødslene i to databaser.Registrer datoen som dødsdato hvis presten har gjort det, ja.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.