Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Karin Romstad

[#77794] Hvem er rådmann Nils Smed, Trondheim 1651

Recommended Posts

Gjest Karin Romstad

I 1651 selger rådmann Nils Smed jord i Fosse i Strandebarm i Hordaland til Ludvig Rosenkrants. I 1624 eide Herborg Torbjørnsdatter fra Sandven i Kvam g.Johannes Galte, Torsnes 2 lp.sm. som kjøpegods (Ref. Slektsbok for Tørvikbygd,Strandebarm og Mundheim bind II)Fosse i Strandebarm er nevnt i 1452 (DN XV nr. 79) da Margreta Ivarsdatter solgte en part i Kvittingfoss til Nils Ragnvaldson På Torsnes i Jondal[url="http://www.dokpro.uio.no/perl/middelalder/diplom_vise_tekst.prl?b=12822&s=n&str=>LenkeSannsynligvis har sønnesønnen til Nils Ragnvaldson, Nils Guttormsen pantsatt denne parten, sammen med andre eiendommer, bl.a Erdal I Eidfjord. Det er derfor ikke usannsynlig at Nils Smed kan ha tilknytning til personene som er nevnt i diplom UIB 14 august 1586, og være en etterkommer av Jon Nilsson Smed:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lars Steinar Hansen

Iflg. Svein Tore Dahls 'Embetsmenn i Midt-Norge i tiden 1536-1660' fantes det en rådmann Nils Nilsen Smid i Trondheim i tiden 1637-1645. Han hadde tidligere vært skriver på Trondheims gård (1630-1633) og var også stiftsskriver i Innherred 1635-1645.Jeg finner en tilknytning til Vestlandet i omtalen av ham, nemlig denne: 'Han var muligens den samme som den Nils Nilsen Smid som den 9/12 1631 fikk bekreftelse på en gård Sunde i Herlø i Bergenhus len som han hadde fått av Parsberg den tid denne var lensherre i Bergen.'

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Karin Romstad

HeiHjertelig tusen takk. Det var veldig nyttig informasjon. Fant diplomet fra 9/12 1631 vedk. Sunde, Herdla i Norhordaland, samt et diplom til vedk. Sunde fra 14/1 1629.Av det siste diplomet ser en at Nils Nilson var gift med hustru Anna Nilsdatter, og de får en part i Fladøen, Øvre Mjælde skipsrede i NordhordalandLenkeKanskje noen vet noe mer om dette paret?Mvh Karin

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Finn Oldervik

Salig Absalon nemner ein Nils Smit som døydde den 20. mars 1562. Denne Nils Smid var son til ein Oluf Nilsson Rådmann. I samband med brannen i Bergen litt før er det også nemnd ein bygard tilhøyrande Smit. Kor vidt desse har noko med dei personane du granskar på veit eg ikkje.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.