Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans Egil Hansen

[#77929] Ole Ørjesen - sønn av Ørjan Gregusen i Rana - i 1701

Recommended Posts

Gjest Hans Egil Hansen

Ole/Ola/Olle Ørjesen/Ørgesen osv er ganske godt kjent lokalt i slektsgransking. Mange familier i Rana stammer fra ham. Men jeg stusser litt da jeg ser på ham i Langfjell i 1701-tellingen:LenkeJeg kan ikke huske å ha sett sønn Zackarias og Anders. Det kan jo være at de var sønner av Olle Zackariasen, men de står under Ole Ørjesen og slik resten av de jeg har sett på er satt opp i 1701 så er det da sønn av overnevnte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Geir Tverå

Da burde du kikke i Mo Prestegjeld Gardshistorie og sjekke skiftet etter Ole Ørjesen i 1740. Sakarias overtok Utigarden etter faren, Anders ble rydningsmann i Eiteråga.Skiftet i 1740 (starter under den prikkete linjen ytterst på høyre side): http://www.arkivverket.no/URN:sk_read/24843/127Mvh Geir

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anne Lise Hovdal

Og Sakarias Olsen var født ca 1694, og bruker i Langfjellet. Det var skifte på han i Langfjellet 05.11.1740(langt nede på høyre side rett under tykk strek):LenkeSakarias var gift med Marithe Nilsdatter som han hadde 6 barn med. Når det gjelder Anders så har jeg ikke funnet mer om han enn at han var 3 år i 1701. Nå er jo ikke OleØrjansen min direkte forfar, men han var bror av min 8 ganger tippoldefar Gregus Ørjansen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.