Gå til innhold
Arkivverket

[#77942] Dødsfall i Bergen 1959


Gjest Halvor Skurtveit
 Del

Recommended Posts

Gjest Halvor Skurtveit

Hei!Skulle gjerne hatt namn på arvingar etter kjøpmann Benjamin Johannessen (1870-1959). Dødsmelding: LenkeEg er nesten sikker på at denne B. J. er identisk med eigaren av ein eigedom i Brattholmen i Fjell (gnr. 42, bnr. 7). Dersom det i samband med dødsfallet kjem fram opplysningar som stadfestar dette, hadde det vore fint å få veta det.Venleg helsing Halvor Skurtveit

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Benjamin Johannessen var født 16. juli 1870, han var handelsmann og ugift, og døde i Fjell. Han hadde opprettet testament 3. augist 1955, og som testamentfullbyrder ble hr. adv. Otto Roll godkjent. Det står ikke noe i dødsmeldingen om hvilke eiendeler som lå til boet, men det faktum at han bodde i Fjell ved sin død skulle vel mer enn antyde at han er identisk med eieren i Fjell?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Halvor Skurtveit

Takk for svar! Ja, dette må vera den Benjamin Johannessen som hadde hus i Brattholmen. På gravsteinen hans er også Bergliot Lindbom (1894-1981) oppført. Sjå: LenkeFramgår det om Bergliot L. er nemnt i testamentet til Benjamin J.?Venleg helsing Halvor S.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Testamentet opprettet et Benjamin Johannessens familielegat, og legatet overtok det meste av midlene i boet. Bergliot Lindbom nevnes i testamentet som hans husholderske. Fra legatet skulle hun ha utbetalt kr. 4000 i året så lenge hun levde, og hun skulle kostnadsfritt kunne bebo hans leilighet så lenge hun levde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.