Gå til innhold
Arkivverket

[#77968] Myhregården i Stavanger


Gjest Erling Jensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Erling Jensen

Hei! Jeg skriver nå en artikkel om Myhregården i Nygata i Stavanger. Norges Brannkasse holdt i mange år til i dette bygget som ble bygd i to trinn, ca. 1901 og 1907. Bygget var eid av farger Johan Gabriel Myhre og oppført av murmester Morten Mortensen.Jeg søker informasjon om virksomhet/historie som har vært i bygget samt info om Norges Brannkasse i Stavanger.Mvh Erling Jensen http://erlingjensen.net

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Wenche Örbeck Kristiansen

Hei Erling! Tenker at jeg ville ha sökt opp en pensjonistforening, det finnes sikkert i Stavanger. De gamle kan svare deg på dette! Lykke til! Mvh Wenche

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest arne kvitrud

Det eldste panteregisteret for Myhregården ser slik ut (SAS, Stavanger byfogdembetet, Panteregister for Stavanger 1835-1855):

bilete9764.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest arne kvitrud

Aanen Billingtons familie er omtalt på tema 79397: ''Jochum Billingthon og Sidsel Aanensdatter - Kristiansand 1819''.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest arne kvitrud

Sjekket branntakstprotokollen: SAS, Norges brannkasse, Stavanger, Takstprotokoll 1827-1835, side 101. På matrikkelnummer 355 finner en skoleholder Salve Torgersen Hovland i 1827.Sjekket også auksjonsprotokollen: SAS, Stavanger byfogdembete, auksjonsprotokoll A, 1827-1836, side 131b-132b. Der ble avdøde Salve Torgersen Hovland og kone Kristi Johnsdatters hus solgt på offentlig auksjon i 1830 til brennevinsbrenner Aanen Billington.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Gjest arne kvitrud

Legger ved et kartutsnitt fra 1860-tallet fra Torstrup K. F. Detaljkart over Stavanger: 22 plater oppmålt i årene 1863 - 1867. Byarkivet i Stavanger.Myhregården er på eiendom nummer 355 midt på bildet. På nedsiden (i sør) er Nygata. Det mørklagte husene nederst er Den kombinerte innretningen (sykehuset). Vest for sykehuset ser en Asylgata som kommer ned bakken og blir en tverrgate til Nygata. Klubbgata eksisterte ikke da.Gata øverst i bildet (retning vest-øst) er Søragata.I nordøst har en Østervåggata. Der Lars Oftedals plass er nå, var det hus. Gata Jordenholmstredet gikk fra Østervåg til Jordenholmen.

bilete9947.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.