Gå til innhold
Arkivverket

[#78020] Problemet med lange lenker


Gjest Werner Vesterås
 Del

Recommended Posts

Gjest Werner Vesterås

Jeg har lest dette forumet en stund, og har lagt merke til at lange lenker har en tendens til å bli maltraktert.Jeg vil anbefale tjenesten http://bit.ly, der du kan lime inn en lang lenke, og få en kortere tilbake. Werner Vesterås

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Hanne Line Osberg Eide

TinyURL kan også brukes http://tinyurl.com/Det vel ikke lange lenker som er problemet. Det er hvis lenken inneholder blanke, komma og diverse andre 'spesial' regn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Salicath

Dette er et problem som jeg har slitt lenge med. Problemet dukker opp hver gang jeg skal referere til DIS Danmarks forum hvor slutten av lenken alltid er problemet, trolig pga. '?' osv.Det er litt merkelig at Webdebatt ikke takler slike linker når f.eks. DIS No klarer det uten videre og de fleste andre slektsteder også.Vil f.eks. bit.ly klare DIS Danmarks lenker, og er det et trygt websted ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Werner Vesterås

Bit.ly klarer alle slags lenker, og returnerer lenker som vil være gyldige 'for all fremtid',Bit.ly brukes av twitter for automatisk å forkorte lange lenker, så da må man vel kunne si at det er rimelig trygt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Biberg Kristensen

Webdebatt er noe hjemmesnekra mikk, og fyller ikke på lange veier moderne krav til slik programvare. Det hadde vært mye bedre å bruke gratis hyllevare som for eksempel PHPBB, som er det samme programmet som DIS bruker.Men man blir litt fanget av programvalg, for det er ikke helt trivielt å konvertere innhold og brukere fra ett program til et annet. Selv bruker jeg av samme grunn et hønngammalt forumprogram på Solumslekt.Ellers er jeg skeptisk til å bruke lenkekompresjon av typen TinyURL fordi det er umulig å se hva det er lenket til før man klikker. I prinsippet kan man like gjerne komme til en side med barneporno som til en med mer legitimt innhold. Nå ville man nok ganske fort bli svartelistet her dersom man prøvde et slikt stunt, men risikoen er til stede.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

Hele Digitalarkivet skal omarbeides/nyskrives, og i den forbindelse vil trolig Webdebatt bli erstattet med et hyllevareprogram. Arbeidet er i gang, men vi vil nok komme over i 2011 før det er fullført.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Biberg Kristensen

Kristian, jeg håper at man i den forbindelse vil videreføre inndelingen i fylker, og ikke gjøre den samme bommerten som DIS, som etter min mening har gått alt for langt i en findeling som passer dårlig sammen med tidligere tiders administrative inndeling.For eksempel var Vestsida i Porsgrunn før 1764 en del av Solum prestegjeld. Skal man da poste spørsmål om slekt på Vestsida før 1764 under Porsgrunn eller Skien, som hoveddelen av Solum idag tilhører?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

Kristian (7)Interessant.Men hva mener du egentlig med 'hyllevareprogram'?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kristian Hunskaar

(8) Leif har gitt et eksempel på hyllevareprogram i sitt innlegg 5.(7) Jeg husker ikke om - eller eventuelt hva - kravspesifikasjonen sier om det. Men for egen del er jeg enig i at det er en del ulemper med hvordan DIS-forumet er delt i underforum. Ditt eksempel er godt. Et annet eksempel kan være at Larvik og Lardal er plassert i 'Larvik-distriktet', til tross for at Larvik (egentlig Hedrum, Brunlanes og Tjølling) og Lardal har hørt til forskjellige sorenskriverier etc. Argumentet er vel at folk skal kjenne seg igjen i vår tids administrative inndelinger, men det er jo tvert imot eldre tiders administrative inndelinger som man møter i kildene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Wangensteen

KristianBeklager. Jeg hadde i farten ikke lest Leifs innlegg (5)Men personlig håper jeg ikke løsningen blir den DIS har.Årsaken er at jeg mener brukerforum er mange ganger mer lærerikt en Disforum. Disforum er greit så lenge man er opptatt av geografisk oppdeling og bare opptatt av egne spørsmål, og det er mulig at det er lettere å navigere i det forumet.Men jeg har stor glede og nytte av å lese brukerforumets 'tråder' slik de er. Jeg bruker brukerforumet til å tilegne meg kunnskap som overhode ikke er relatert til min egen slekt. Om det er nyttig? Ja. For min del er det det fordi jeg er nysgjerrig på egentlig alt innen genealogi.Så jeg håper at framtidens brukerforum ikke blir så annerledes enn det det er i dag, bortsett fra en bedre søkefunksjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Skorpen

Heilt samd med Lars Ove. Digitalarkivets brukarforum er så velsigna tiltalande og minimalistisk, samanlikna med dei programma som vert selde som hyllevare.Dei fleste av oss har slekt i heile landet, og mange problemstillingar er generelle. Systemet her, med mulegheit for å felles oppslag, og mulegheit for å hente opp innlegg som gjeld eitt fylke eller eitt søkjeord, synst eg er ideelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Fredrik J. Skjørten

Hei. Jeg støtter Lars Ove og Knut (spesiell hilsen til Knut, det er lenge siden vi hadde kontakt). For meg er Digitalarkivets brukerforum viktig. Det gir i sin nåværende form, en god orientering om hva som rører seg hos norske slektsgranskere, og det har flere ganger satt meg på sporet av relevant informasjon som var ukjent for meg. Derfor følger jeg debatten der daglig. Hilsen, Fredrik

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bodil Brøgger

Værsåsnill å beholde den typen inndeling som er i Brukerforum. Jeg har nesten gitt opp å lese Dis debattforum fordi jeg må gå inn på så mange forskjellige geografiske steder for å følge med.På Brukerforum kan jeg skumme gjennom alle de nye innleggene ved å lese overskriftene. Ofte er det navn eller geografiske steder som gjør at jeg klikker på et tema. Det som kunne gjøres bedre er å få gode overskrifter og ikke minst stikkord.Duverden så mye jeg har lært om slektsforsknings metoder og fallgruver ved å lese alle disse innleggene. Selv om jeg ikke finner opplysninger om min egen slekt akkurat på det temaet.Legger inn dette innlegget dobbelt. Her står det under en gal overskrift, men er allerede blitt en fruktbar diskusjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan Arthur Hansen

Jeg vil også ha et enkelt debattforum. DIS forumet er alt for mye delt opp i små geografiske enheter. Eneste jeg savner er muligheten til å redigere egne innlegg. Mvh. Johan Arthur Hansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Biberg Kristensen

Jeg kan ikke se at det er noen som ønsker en slik findeling/pulverisering av temaområder som er gjort på DIS-forum. Men jeg tror kanskje at flere blander sammen den underliggende programvaren med hvordan inndelingen i undergrupper gjøres, og tror at dette følger av programvaren.Digitalarkivet står selvsagt fullstendig fritt til å dele inn forumet i grupper etter eget forgodtbefinnende. For egen del synes jeg med utgangspunkt i dagens trafikknivå at en inndeling av Brukerforumet i grupper a 2-3 geografisk sammenhørende fylker kunne være passende, for eksempel Østfold/Akershus/Oslo, Hedmark/Oppland, Buskerud/Vestfold/Telemark osv. Med mindre grupper enn dette kan man risikere at trafikken blir for liten til at folk synes det er interessant å følge med.Dessuten bør nok Arkivforumet deles i en gruppe for generelle tema, og en gruppe for forespørsler til arkivene om spesifikke kilder. Det vil også være naturlig med en egen gruppe hvor geografisk ubestemte temaer kan diskuteres. Ellers synes jeg at dagens inndeling er grei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørg Lunde

Jeg ønsker også å beholde et enkelt debattforum, og føler ikke at det er noe behov for videre oppdeling av brukerforum. Men vi kunne nok bli flinkere til å sette hvilket fylke som debatten gjelderMen jeg er overrasket over at man finner DIS-forum så tungvint. Man har jo muligheten for å liste opp alle nye/endrede diskusjoner siden sist man logget inn, hvilket gjør at man slett ikke behøver å gå igjennom alle de geografiske områdene for å finne ut hva som skjer.Når det er sagt så er det én viktig ting Digitalarkivets debattforum har som DIS-forum mangler, og som jeg virkelig håper det går an å beholde. Det er muligheten for å føre musepekeren over en debatt og få 'forhåndsvisning' uten å måtte klikke seg inn. Denne muligheten setter jeg veldig pris på ettersom det sparer meg mange unødvendige klikk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette S. Clausen

Etter mange år med debattforum i Digitalarkivet og mange gode tilbakemeldinger fra brukerne, har vi fått en forståelse av hva som fungerer for brukerne og administratorene, samtidig som vi opplever hva som kunne vært bedre og hva som er konkrete savn i dagens løsning.Alt disse betraktninger tar vi med oss i jakten på ny, optimal løsning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Frode Johansen

Det som er det viktigste synes jeg , er at det nye brukerforumet blir BRUKERVENNLIG. Og slik det er idag er det det. Det er viktig at det er lett oversiktlig , lett å bruke for nybegynnere.Jeg vet ikke helt hvordan det vil bli men håper det tas hensyn til det viktigste: Brukervennlighet.MvhJan Frode Johansen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 8 måneder senere...
Gjest Svein Tislevoll

Det gikk ikke an å lage lenke : prøvde slik : tok pila opp der adressa til digitalarkivet var først, trykte så det ble blått (med venstre musetast, så Ctrl og c på same tid, så gjekk eg til der eg ville lage lenken og trykte Ctrl og v på samme tid og då stod det på ei side her at jeg skulle ha laga ei lenke, men det skjedde ingenting. Har jeg gjort noe feil ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Prøv følgjande:1. Etter at teksten i adresselina har vorte blå, trykkjer du på høgre musetast samstundes som markøren ligg i det blåe feltet. Du får da opp nokre val.2. Venstreklikk på kopier.3. Sett markøren i innlegget der du vil lima inn lenka og høgreklikk. Det kjem da opp nokre val.4. Venstreklikk på lim inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Helge Seglsten

Søkefunksjon er langt viktigere enn inndeling. Dersom det blir mulig å søke i teksten på hvert innlegg, er det ikke noe behov for å ha noen annen inndeling enn idag. Da kan man få fram relevant info på tvers av både geografi, slekter og temaer. En kraftig, geografisk oppdeling, vil tvert imot bare gjøre det vanskeligere å finne relevant informasjon. Særlig overraskende, relevant informasjon, og det er jo ofte overraskelsene som er mest verdifulle.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Tislevoll

Hei Finn Oldervik,Fekk det til no når eg lagde nytt innlegg på begge dei sidene linkene viser til, må altså passe på å lage nytt innlegg der linkane skal ligga. Går vel ikkje å laga link oppå gamle innlegg.V.h. Svein

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Finn Oldervik

Nei, linken går på heile debattråden, slik at du må skriva i teksta kva for innlegg du siktar til. Men det går jo an å kopiera eit innlegg og leggja det inn i ain annan debatt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.