Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Marit Pauline Kvalsvik

[#78047] Dagsregister for Herøy kommune

Recommended Posts

Gjest Marit Pauline Kvalsvik

Eg saknar 'ei lenkje' som viser at dagsregisteret for Herøy kommune i Møre og Romsdal for 1878-1904 ligg under 'Ministralbok for 1878-1904'. Eg greier ikkje å finne dagsregister for tida etterpå, men dersom dagsregisteret er så bortgøymt, så er det mogeleg at det er skanna inn og litt på nettet det også, utan at eg greier å finne det. Eg skulle såleis ønskje at det kom eigen link som ein kunne trykke på for å finne fram til prestens dagsregister. Det er vanlegvis opplysningar om når folk er fødde, gifte, konfirmerte osv ein leitar i kyrkjebøkene etter, medan dagsregisterbøkene er meir kva gjeremål presten har utførd. Eg er ikkje van med å søkje på desse sidene, så det er mogeleg at dette er ei kjend og debattert problemstilling. Men det tar eg sjansen på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kristian Hunskaar

Under tilrettelegging av kirkebøkene for nett, det arbeidet vi kaller indeksering, er samtlige bilder merket med listetype (fødte/døpte, konfirmerte, dagregister osv.). Denne merkinga danner grunnlaget for automatisk genererte innholdsfortegnelser. Så sant ei kirkebok inneholder ei eller flere sider med dagregister, lenkes det derfor fra innholdssida.I Herøy mini 1878-1904 finner du lenker til dagregisteret nesten nederst på innholdssida: http://www.arkivverket.no/URN:kb_read?idx_id=5293Dagregisteret ble innført med det nye kirkebokskjemaet av 1877. I de litt større sogn og prestegjeld ble det etter hvert vanlig med flere parallelle kirkebøker, f.eks. ei med døpte og konfirmerte, ei med viede og gravlagte osv. Det er derfor ikke så mange kirkebøker som inneholder dagregister.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.