Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Tommy A.G. Thorsen

[#78052] Marith Olsdatter Hagen f. 1822 eller 1825 Laxelven eller Stordahlen, Troms

Recommended Posts

Gjest Tommy A.G. Thorsen

Hagen - slekten i Karlsøy og Tromsøsund ?????Dette er en vanskelig slekt å få oversikt over..... Er usikker på de opplysninger som refereres her...Marith Olsdatter Hagen f. 02.apr 1822 ? Laxelven ? I noen kilder er hun oppført som Marith Olsdtr. HAGE.Mest sannsynlige foreldre pr. dato: Far Ole Olsen og mor Elen Henriksdatter (Pedersdatter?) (er dette rette foreldre ? I så tilfelle er dette Ole Olsen Hagen d.y.) Imidlertid finnes det i Stordahl, Lavangen også en Ole Olsen Hagen også skrevet Ole Hagen Olsen f. 1792, 1793, 1795 ?? I Tromsø finner jeg en Ole f.1793. Uægte barn av Olle Haven og Berret Arnesdatter, Nor Langnes ????Marith Olsdatter Hagen f. 1822 (1825) gift med Nils Henrik Mortensen f.25 okt 1820 sønn av Morten Pedersen og Margrethe Olsdatter gift 09 feb 1814Besteforeldrene hennes er mulig: Ved foletellingen i 1801 finner vi en Ole Olsen Hagen f. ca.1745 på Berg i Tromsøsund, yrke: Skredder og inderst, kone Maren Christophersdatter.Finner også en Lars Olsen Hagen f.1748 i Tønsvigen, Tromsøsund i Folketellingen 1801. Kan dette være bror av Ole Olsen Hagen d.e.Ja.. her var det jo litt av hvert..... Er spent på om noen vet noe mer......

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Er det denne jenta du tenker på, døpt 1822 - LenkeGrethe

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

Jacob Olsen Hagen (bygsel på Sør-Langnes i 1773), Ole Olsen Hagen på Berg og Lars Olsen Hagen i Tønsvik var brødre fra gården Mestervedhagen (Skreddergården) i Os i Østerdalen. Jon Thoresen Hagen, Berg og Ingeborg Thoresdatter Hagen var brødrenes brorbarn, barn av Thore Olsen Hagen som overtok hjemplassen i Os. Disse slektene er godt kjent, og har neppe noen forgreninger til Lakselvdalen eller Stordalen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tommy A.G. Thorsen

Hei og tusen takk for innspill....Jeg tviler på at det ikke foreligger noen sammenheng her....Etter 25 år med slektsforskning finner jeg det rart om ikke denne Ole Olsen Hagen i Stordahl, Lavangen født mellom 1791 og 1796 ikke skulle være beslektet med slekten Hagen i Tromsøsund/Karlsøy.Geografisk er det ikke langt mellom Berg og Stordahl.Finner ham imidlertid ikke i kirkeboken jfr. opplyst alder 28 år (1795) ved gifte 28 sep 1823 hvor han giftet seg med Elen Henriksdatter f. 1791.Kan han ha vært en 'uekte' sønn av Ole Olsen Hagen på Berg ?Ole Olsen Hagen, Stordahl dør ung bare 32 år gammel den 27 jun 1828.Det finns ikke mange Hagen / Hage slektsnavn i området i denne perioden foruten slekten Jensen Hage i LyngenJeg har nå kontrollert kirkebøkene på ny og finner med stor sikkerhet at:Marith Olsdatter Hagen var født 22 apr 1825 i Stordahl i Lavangen i Troms. Dødt i Karlsøy kirke 26 jun 1825. Død 02 mar 1869 på barselseng 6 dgr etter fødsel.Takker så mye for svar fra de to foregående..... Venter spent på kommentarer og innspill...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Alvin Andreassen

Om det ikke er langt i luftlinje mellom Berg og Stordalen i Sørfjorden, så er det faktisk langt geografisk og kommunikasjonsmessig, og da spesielt i eldre tider. Vi ser at de tre brødrene er knyttet til Hagen-navet samt søsknene Jon og Ingeborg. Men ingen av deres kjente etterkommere brukte Hagen-navnet. Jacob som var eldst f: 1740 var kommet nordover alt i 1770. Ole f: i 1744 var i 1770 i skredderlære i Trondhjem. I 1778 giftet han seg med Marith Christophersdatter fra Balsnes, og samme året fikk han bygsel av 12 mark på gården 'Rafnefiord eller Berg'. De satt lenge på gården, ingen barn. Brorsønnen Jon hadde en kort tid gården. En annen var Hans Olsen Hagen på Balsnes. Født ca. 1716 i Orkdalen og gift i 1771 med Johanne Andersdatter. Ingen barn. Hans døde i 1791.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.