Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hilde Roos

[#78097] Kråkstad. Thore Danilsdatter

Recommended Posts

Gjest Hilde Roos

Leter etter foreldrene til Thore Danielsdatter og hennes ektemann Ole Olsen. De giftet seg 29/9 1818 i Kråkstad.Har prøvd å lese kirkebøkene men finner ikke ut noe.Mvh Hilde Roos.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Øystein Retvedt

Ole Olsen er ikke lett å finne, men Ski slektshistorielag har digitalisert kirkebøkene i Kråkstad. Der kan du finne at Thore Danielsdatter ble båret til dåpen fra Tømtplassen i 1794 av foreldre Daniel Svendsen og Anne Sørensdatter.[url="http://digitalarkivet.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&sidenr=15&filnamn=dp02121786&gardpostnr=628&personpostnr=5117&merk=5117#ovre>LenkeForeldrene ble viet i 1776.LenkeAnne ble båret til dåpen fra Haga i 1754 av foreldre Søren Carlsen og Gunild Knudsdatter. Lenke Søfren Carlsøn fra Midsemeie og Gunnild Knudsdatter fra Asperud ble viet i 1743.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Øystein Retvedt

Ved folketellingen i 1865 er Thore Danielsdatter festerske på livstid på Asperud, det vil si at hun kan bo der så lenge hun lever. I 1865 er hun enke og bor sammen med sønnene Ole (48 år), Syver (42 år) og Hans (34 år). Husmann Ole Olsen som gravlegges 66 år gammel fra en Asperudplass i 1854, kan være hennes mann. I Kråkstad finner jeg ingen Ole Olsen født omkring 1788.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hilde Roos

Takk for hjelpen.Ole Olsen fødsel blir vanskelig å finne for når han gifter seg står det at han 30 år men da vil det si athan er født 1782 men når han dør står det at han er 66år og det vil si at han er født ca 1798 så da blir det ikke lett finne ut når han er født og hvem som er hans foreldre. Mvh Hilde Roos.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.