Gå til innhold
Arkivverket

[#78104] Olga Antone Eline Aanesdtr. f. 1878, Russholmen, Hillesøy, Troms


Gjest Bernt Jenssen
 Del

Recommended Posts

Gjest Alvin Andreassen

Bernt, hun bør jo være der. De ble viet 2. desember i 1900, det måtte være en søndag. Folketellinga skulle skje kl. 24.00 natt til mandag 3. desember i 1900! Da var de jo ennå ikke ferdig med bryllupsfeiringa.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alvin Andreassen

Det kan se ut som om vielsen først var fastsatt til 27. januar i 1900, men fant så sted først 2. desember. Brudgommen er oppført som ugift og alene i Tromsø ved tellinga 3. desember i 1900. De ble viet i Lenvik 2. desember, som vel kan tyde på at bruden oppholdt seg i Lenvik. Det er noe som ikke stemmer. Det var ingen hurtigbåt-forbindelse mellom Tromsø og Lenvik den gangen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Egil Russøy

Datoen 27/1 høyrer nok til på brudeparet under, som blei gifte den 27/ 1901. (Sjå Ministerialboka).Eg er litt usikker på korleis folketellinga i 1900 gjekk føre seg i praksis. Eg reknar med at det blei utlevert skjema til kvar familie på førehånd, som då blei innhenta den 3. desember. Kan han ha vore påført på skjemaet før brullaupet?Kanskje blei brura gløymt i farten. Kanskje har brudgommen stolt på at svigerfar hadde tatt ho med i sitt hushold?mvh Egil

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bernt Jenssen

(5) Alvin. Nei de ble ikke gift i Hillesøy, men i Tromsøysund. De er innført i Hillesøy uten nr. og med (o)foran, bak i siste rubrikken står det at de ble viet og innført med nr. i Tromsøysund. Klokkeren i Hillesøy har nok sleivet litt med skrivinga, derfor litt overskriving!Lenke Det er ingen tvil her om at det er den 2. des. 1900 at de ble gift!Brura lå kanskje og sov da tellinga fant sted og brudgommen ikke var 'helt opp å gå' når han svarte Folketelleren ;-))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bernt Jenssen

Glemte å skrive at de er nr. 50 i lenka i (7) Her står det også helt bakerst at det er sendt melding til Lenvik den 4.01. 01.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.