Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Odd Einar Tømmerås

[#78155] En liten bisarr -hyggelig en

Recommended Posts

Gjest Odd Einar Tømmerås

Nikolai Thomasen 1766-7.6.1831 på Lyngøy i Bjarkøy.N:T: var en god visedikter.Han sprang i sjøem og druknetseg i harme og skam fordi presten nektet han nadværen ,etter at han hos Kildal på Sørsand i Bjarkøy hadde drukketnoen drammer.Som selvmorder ble han begravet utenforkjerrgårdmuren på Sand , og uten ringing av klokker.Senere utvidelser av kjerrgården har dog bragt Nikolaiinnenfor murene. JIPPI !

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Remi Pedersen

Noen er heldigere enn andre......

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hans Egil Hansen

Da Vefsn museum skulle flytte ett nytt hus til museumsomådet så var det en del graving til ny grunnmur. Plutselig fant de ett lik. Området ble sperret av og politiet tilkalt. Politiet avviste snart at det var noe kriminelt. Liket var helt fint med klær og alt, men de fant raskt ut at denne fyren hadde ligget der en god stund. Det er mye blåleire i området og han var 'hermetisert'. Området er rett ved Dolstad kirkegård. Politiet tok med liket og reiste, gravesrbeidet fortsatte. Da fant de en til. Politiet kom tilbake og området ble undersøkt. Det viste seg at det lå flere lik der. Museumet gravde da opp det området de måtte. Presten ble så tilkalt og det ble spørsmål omhvorfor de var blitt gravd ned der. Presten antok at dette var en kirkegård for de som ikke fikk kirkelig begravelse. Politiet lurte da på hva de skulle gjøre med likene. Da smilte presten og sa: vi legger de i en fellesgrav inne på kirkegården - så havner de i vigslet jord tilslutt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.