Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Marianne Sulesund

[#78297] Databaseveljar - vesentlige tilgjengelige kilder i kommunen vises ikke

Recommended Posts

Gjest Marianne Sulesund

Leter opp på Møre og Romsdal - Giske og 'vis alle'. Det kommer bare opp noen av de tilgjengelige digitaliserte. Dette har å gjøre med kommune før/nå. Giske har vært under Borgund (M&R) så lenge Borgund har bestått. Giske ble eget prestegjeld i 1966 sammen med Vigra som ble overført fra Haram pr.gj.MEN der er mengder med digitaliserte kilder (Sulasoga) tilgjengelig hva gjelder tidligere Giske sogn, de ligger under Borgund. Disse burde også komme opp når man velger alle tilgjengelige kilder. Det blir misvisende når kun de som er der fra det som er registrert fra Vigra (alt det er fra Haram pr.gj). Ei heller kommer folketellingene opp, også alle de er under Borgund.Det er enkelt for meg å finne frem som bor her, men mange vil ha problem her - og gode kilder kommer ikke opp i listen. Er det mulig å tilpasse dette?Giske (og også Sula, og delvis Skodje) er unge kommuner, alle disse har masse flott digitaliserte data tilgjengelig her bare man vet at det ligger under Borgund.mvh Marianne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette S. Clausen

Takk for at du sier ifra!Vi prøver, så langt det er mulig og vi har kunnskap om det, å koble digitaliserte kilder til både datidens og nåtidens geografi. Borgundkildene lå kun inne med kommunenr 1531. Det er nå oppdatert til 1501, 1531, 1532, 1533 og 1534.Jeg håper det vil være til hjelp og nytte.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marianne Sulesund

Da kan jeg kanskje følge opp med at digitaliserte data som ligger under Ørskog også bør knyttes opp til Sykkylven. :)Vardalsstranda hørte til Ulstein frem til mai 1900, da overført til det nye Ørsta prgj. (Ørsta var under Volda før det).Det er nok mange slike små og store ressurser som man ikke finner uten å være lokalkjent. Vet ikke hvor ønskelig det er fra deres side å få tips om det?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Anette S. Clausen

Takk for info!Det er absolutt ønskelig at vi blir gjort oppmerksomme på kommune- og prestegjeldsendringer slik at vi kan forenkle framfinningen for brukerne!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Marianne Sulesund

Jeg nevnte Giske over her, den ligger som eget valg og da kommer ikke Folketellingene frem (de ligger under Borgund), men kirkebøkene er der. Kanskje er det ikke teknisk mulig å få det til. Evt. går det an at der står 'se Borgund'?Forøvrig ville det være OK om Borgund i Møre og Romsdal står alene - under Borgund er alle data for Giske, Sula etc, og som Giske burde Sula kanskje stå evt. som eget. Der er ingen data bare for Sula kommune tilgjengelig i Digitalarkivet så langt jeg vet, kommunen var under Borgund/og siste 10 år i Ålesund frem til 1977 da den ble egen kommune.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.